Woning

Verhuisdozen kopen, maar hoeveel?

VerhVerhuisdozenuisdozen kopen kun je bijna overal. Zelfs online verhuisdozen kopen is al mogelijk. Maar vaak is het lastig om in te schatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Voordat je gaat verhuizen is het daarom aan te raden om eerst goed op te ruimen. Ga eerst kijken wat je echt nog nodig hebt en wat je kunt verkopen of weg kunt gooien. Zo creëer je al een overzicht aan spullen die je wilt verhuizen. Doorgaans kun je ervan uitgaan dat je 20 verhuisdozen nodig hebt per kamer. Let wel! Woonkamer, eetkamer en keuken zijn al 3 verschillende kamers. Ook al zijn deze vaak in dezelfde kamer.

Verhuisdozen kopen

Kijk ook eens goed naar je spullen. Zijn al deze spullen geschikt voor een standaard verhuisdoos? Bij veel webshops kun je diverse soorten dozen kopen. Denk hierbij aan een XL-verhuisdoos voor speelgoed of bijvoorbeeld lampenkappen, garderobedozen geschikt voor hangkleding. Zo hoef je niet al je kleding op te vouwen en na de verhuizing scheelt dat weer een hoop strijkwerk. Kies ook zeker voor een aantal boekendozen. Je stopt namelijk al te snel, te veel boeken in een doos. Dit is niet goed voor de doos maar ook zeker niet goed voor jezelf. Boekendozen zijn over het algemeen kleiner waardoor er minder in kan en zo dus hanteerbaar blijft. Of stop één laag boeken in een normale verhuisdoos en vul deze op met kussen of iets anders wat licht van gewicht is. Zo zijn er tal van dozen beschikbaar voor elke soort verhuizing.

Voor de duidelijkheid;

  • 20 verhuisdozen per kamer
  • Ruim van te voren goed op zodat je overzicht creëert
  • Kijk goed naar de verschillende soorten dozen
  • Koop ook boekendozen

Kwaliteit dozen

Wanneer je verhuisdozen gaat kopen let dan vooral op de kwaliteit en niet alleen op de kosten. Het zou namelijk erg zijn als je bezuinigd op de verhuisdozen en tijdens de verhuizing scheurt een verhuisdoos open. De schade aan spullen is meestal vele malen vervelender dan de paar euro die je hebt “bespaard”. Als je betere kwaliteit dozen koopt (lees dubbelkartons) dan kun je de dozen eventueel na de verhuizing nog makkelijk doorverkopen of gebruiken als opbergdozen.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *