Woning

Ventilatie is geen modewoord

Met dit warme weer lijkt het ineens alsof de hele wereld snakt naar airco’s en andere vormen van ventilatie. Wat niet veel mensen weten is dat ventilatie niet alleen goed werkt bij het verkoelen van ruimtes, maar juist uitermate geschikt is voor het verwarmen van diverse ruimtes.

Ventilatie koelt en verwarmt

Ventilatiesystemen worden tegenwoordig gebouwd met het doel om ruimtes leefbaar te houden met het hoogste comfort. Dit houdt in dat er door middel van ventilatie een gezond leefklimaat wordt gecreëerd met een fijne temperatuur. Een gezond leefklimaat, omdat ventilatiesystemen zorgen voor de afvoer van vieze luchtjes, schimmels en bacteriën en een fijne temperatuur doordat de ventilatiesystemen de lucht reguleren.

Lucht opwarmen

Neem bijvoorbeeld een WTW unit. Deze unit vangt koude lucht die in de ruimte circuleert op, verwarmt deze en blaast de lucht als warme lucht terug in de ruimte. Daarnaast wordt de lucht gefilterd door middel van een WTW filter. Deze filters zijn een risico factor wanneer ze niet op tijd vervangen worden. WTW filters vangen namelijk vieze stofdeeltjes die in de ruimte circuleren op en bewaard deze in het filter. Wanneer je een dergelijk filter niet voldoende vervangt, zal het filter vol raken en zullen de vieze stofdeeltjes alsnog teruggeblazen worden in de ruimte.

Ventilatie is dus duidelijk geen modewoord of seizoensproduct, maar een absolute must wanneer je een fijn en gezond binnenklimaat wilt genereren.

Goed voor het milieu

Het lijkt misschien tegenstrijdig, omdat ventilatiesystemen grote stroomverbruikers zijn, maar dit soort systemen kunnen een forse besparing opleveren in de milieulasten en jouw eigen maandelijkse lasten. Het raam van jouw woning hoeft namelijk niet meer open om ruimtes te ventileren, dit gaat allemaal via het ventilatiesysteem. Het gevolg hiervan is dat je minder hoeft te stoken om een fijn binnenklimaat te genereren en dat levert onder de streep een aardige besparing op je gasrekening.

Daarnaast is de winning van gas een stuk milieu meer vervuilend dan de winning van elektriciteit, zeker door de innovaties op het gebied van groene energie. Hoewel de ventilatiesystemen dus meer stroom gebruiken, zullen ze niet snel belastend zijn voor natuur en milieu.

Ventilatie is altijd een goede keuze

Ventilatie is dus een kostenbesparende oplossing waarmee jij het hele jaar kunt genieten van optimaal wooncomfort. Ga voordat je direct naar de winkel rent, echter eerst eens in gesprek met een specialist. Zij kunnen je precies vertellen waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van jouw ideale ventilatiesystemen.

wtw-units

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *