Woning

Onzichtbare ventilatie

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen richten hun huis niet in met het idee om later nog ventilatie in hun design op te nemen. Ventilatie is niet mooi, het zijn vaak lelijke opvallende witte kasten die altijd in de weg staan. Gelukkig weet de ventilatie industrie dat maar al te goed, juist om die reden is deze industrie constant aan het innoveren om de juiste systemen te ontwikkelen die wel alle voordelen van ventilatie hebben, maar niet alle nadelen. In deze blog vertel ik jou welke toepassingen je in je huis kunt aanbrengen om ventilatie onzichtbaar te maken en vooral geen doorn in het oog.

Dakventilatoren

Dakventilatoren zijn het ultieme voorbeeld van onzichtbare ventilatie. Dit type ventilatie zorgt er namelijk voor dat ventilatie niet meer in huis hoeft te staan, maar gewoon het dak op kan. Dakventilatoren verbind je in je huis door middel van doorvoeren en ventilatieventielen. Dakventilatoren kunnen op zo een beetje ieder dak geplaatst worden, zowel op een hellend dak als een plat dak.

WTW units

WTW is dan wel niet onzichtbaar, maar wel reuze handig en opzich goed te verstoppen. WTW is net even iets meer dan ventilatie, omdat WTW ook zichtbaar kan verwarmen. Dit zorgt ervoor dat je de traditionele CV ketel helemaal niet meer nodig hebt. Hierdoor heb je minder buizen in je woning nodig en kun je eigenlijk alle ‘verwarmingsbuizen’ voor de ventilatie in de muren verplaatsen.

Woonhuisventilatoren

WTW units en WTW over het algemeen kan vrij veel geluid maken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat het leefcomfort van je woning in het geding komt. WTW is dan ook vooral bedoeld voor grotere panden en bedrijven. Daarom heeft de ventilatie industrie een vrij nieuw concept in de vorm van woonhuisventilatoren. Deze ventilatoren hebben dezelfde utiliteit als WTW units, maar zonder de enorme geluidsproductie.

Technische ondersteuning

Met zoveel aanbod en verschillende soorten ventilatie is een keuze maken vaak lastiger dan je op het eerste gezicht denkt. Daarom adviseer ik om een keuze te maken en deze vervolgens voor te leggen bij een echte specialist. Bij de installatie van ventilatie komt meestal wat breekwerk kijken. Wanneer je niet twee keer grootschalig wilt verbouwen adviseer ik om het advies van een specialist in te schakelen. Dan weet je zeker dat je in één keer de goede keuze maakt. Succes!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *