Woning

Een matras kopen die bij past

Nederlanders zijn over het algemeen niet heel erg tevreden als het gaat om voldoende nachtrust. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals stress van het werk of school, je relatie of veel piekeren voor je gaat slapen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Niet alleen dat, maar ook het materiaal waar je op slaapt is van belang om een goed matras uit te zoeken. Een gespecialiseerde zaak de Been slaapadviseurs heeft jarenlange ervaring in het geven van het juiste advies voor een optimale nachtrust.

Persoonlijk

Een goed matras kiezen om op te slapen is enorm lastig. Een matras is een duurzaam product en moet vele jaren mee gaan, een goedkoop matras werkt voor een korte tijd, maar daarna beginnen er zich problemen voor te doen met het materiaal, waardoor ze geen optimale steun meer bieden. Een matras is altijd persoonsgebonden, dus er bestaat geen perfect matras die voor iedereen voldoet. Een goede ondersteuning is één, ook moet er worden gekeken naar ventilatie of je gevoelig bent voor huisstofmijt, een zacht matras, een hard matras. Er komt enorm veel bij kijken.

Lengte

Bij de Been slaapadviseurs ben je aan het goede adres om een matras te vinden die helemaal aansluit op je wensen. Niets is zo erg om op te staan met rugpijn of andere fysieke klachten, daarom zijn er een aantal criteria waar je op moet letten die je mee kunt nemen bij een adviesgesprek. Vaak weet je al je lengte, zo komt iemand met een gemiddelde lengte makkelijk uit bij een matras van 200cm. Ben je langer, dan is het aan te raden om een matras te kopen die langer dan 20cm is dan je eigen lichaamslengte.

Gewicht

Gewicht speelt ook een grote rol. Hoe lichter je bent des te zachter je matras mag zijn. Er ligt zo weinig druk op gewrichten, waardoor een neutrale positie behouden blijft. Als je zwaarder bent, dan wordt er voornamelijk een harder matras aangeraden voor de stabiliteit van het lichaam. Ook telt het postuur mee, iemand met een breder postuur heeft ook een breder matras nodig. Vaak zijn eenpersoons matrassen 90cm, maar een matras van 100cm is ook mogelijk.  

Allergieën en ventilatie

Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen of huisstofmijt dan moet daar ook aandacht aan worden besteed. Matrassen hebben speciale labels om ervoor te zorgen dat ze hypoallergeen zijn. Ook moet worden gekeken of het matras toch genoeg ventileert, in je slaap kun je transpireren, door een goede ventilatie van het matras zorg je ervoor dat het transpireren afneemt. Als een matras niet goed ventileert kan dit resulteren tot schimmel of bacterievorming.

Kwaliteit

Ook speelt de prijs van een matras veel mee bij de aanschaf. Het is zeker belangrijk dat het matras duurzaam is, een matras moet minstens 8 tot 10 jaar mee kunnen. Maar wel met behoudt van de ondersteuning en de juiste materialen. Goedkope materialen kunnen leiden tot een snelle afname van de ondersteuning, schimmelvorming of slijtage.

Proefslapen

Proefslapen is de enige manier om er achter te komen of een matras lekker ligt. De Been slaapadviseurs biedt proefslapen aan zonder aankoopverplichting. Hiermee kun je onbezorgd een matras uittesten om te kijken of het voldoet aan de verwachtingen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *