Woning

Een kleine kamer inrichten

Je hebt een kamertje vrij dat je graag wil inrichten als slaapkamer voor een van je kinderen? Of de kinderen zijn het huis uit en je wil hun kamer herinrichten als logeerkamer? Ruim is de kamer niet, maar toch wil je er het maximum uithalen. Heb je dan al eens gedacht aan een boxspring?

Boxsprings

Boxsprings hebben alle kenmerken van een comfortabel bed. Meer nog: door hun speciale structuur kunnen zij nog meer comfort bieden dan een gewoon bed. Er is namelijk eerst een onderstel waarin stevige veren verwerkt zijn. Daar bovenop komt een matras die ook nog eens veren bevat. Hierdoor krijg je een dubbele werking wat slaapcomfort betreft. Boxsprings staan erom bekend dat ze gezond zijn voor de rug. Er is genoeg steun zodat ze zich aan elke slaaphouding aanpassen. Wat ook zo bijzonder is aan een boxspring is dat ze vrij hoog zijn om in te stappen. Dat verhoogt voor veel mensen het gemak om het bed in en uit te stappen. En dat geldt niet alleen voor de oudere mensen. Ook jonge mensen kunnen dit erg appreciëren. De hele structuur is stevig maar toch luchtdoorlatend opgebouwd. Daardoor krijg je ventilatie en vochtregeling, wat de gezondheid in de hand werkt.

In de uitvoering van boxsprings zijn heel wat variaties. Zo zijn er in hout of in kunststof. Heel stijlvol zijn de modellen in leatherlook. Ze stralen warmte en gezelligheid uit. Qua prijs zit je met boxsprings zeker niet hoger dan bij een gewoon bed. Boxsprings gaan heel lang mee en zijn duurzaam. Ze zijn in elke prijsklasse te verkrijgen.

Voordelen

Het grote voordeel dat boxsprings hebben als je een kleine kamer wil inrichten is dat zij geen extra volume innemen. Bij een bed heb je soms nog aangebouwde nachtkastjes of een extra breed kader waar de matras op rust. Een boxspring kan je eventueel tegen de muur plaatsen zonder dat je met een opening tussen de muur en het bed zit. Heb je toch nog wat plaats over in je kamertje, dan kan je nog kiezen uit bijhorende accessoires zoals nachtkastjes, bijzetstoeltjes, bankjes en andere leuke items. Op deze manier kan je je bed volledig bij je interieur laten aansluiten in de stijl die jij verkiest.

Kortweg kunnen we stellen dat boxsprings een gezonde en handige oplossing zijn als je een kleine kamer wil inrichten. Kijk op www.slaaploods.nl voor een uitgebreid assortiment aan boxsprings.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *