Woning

Een huis gekocht! En nu?

Je hebt een huis gekocht. Gefeliciteerd! Reden tot vreugde. En nu? Er moet misschien verbouwd worden. En of het je eerste huis is of al het zoveelste, het betekent in elk geval dat er verhuisd moet gaan worden. Altijd een flinke klus.

Tekenen

Je tekent voor jouw nieuwe plek. Alleen of met een partner en misschien zijn er wel kinderen in het spel. Familie vreugde! Ook vrienden en familie zijn blij voor je. Een nieuwe woning betekent vaak een nieuw begin. Een nieuw avontuur. Dus als de nodige contracten zijn getekend bij de bank en de notaris mag je jezelf de rechtmatige eigenaar noemen van het nieuwe huis. En het oude huis gedag gaan zwaaien. En dan denk je hopelijk aan alle mooie herinneringen daar. En ook aan al die spullen. Misschien moet je wel een piano verhuizen. Na het tekenen voor een nieuwe plek, zijn het de praktische zaken die om de hoek komen kijken.

Oplossingen

Overal zijn oplossingen voor. Je kunt zelf gaan verhuizen, je kunt vrienden en familie inschakelen om te helpen en je kunt een verhuisbedrijf inschakelen. Want een piano verhuizen is niet niks. Daar is een professionele partij voor inschakelen wel op zijn plaats. Wat er ook gedaan moet worden waar je de zenuwen van krijgt, er zijn altijd oplossingen.

Stress beperken

Een huis kopen is iets wat nogal stress kan opleveren. Het is immers een hele stap. Er moet hypotheek worden betaald, er moet meestal nog het een en ander gebeuren voordat je het nieuwe huis kunt betrekken (schilderen of verbouwen bijvoorbeeld) en je zult je thuis moeten gaan voelen in een nieuwe omgeving. Het is belangrijk om nadat je een huis hebt gekocht, een plan te maken. Zo kun je bijvoorbeeld alle stappen die ondernomen moeten worden op papier zetten. Je maakt een tijdlijn en koppelt hieraan de activiteiten. Je doet dit om stress te beperken.

Een verhuizing in spannend en leuk. Je houdt het leuk door na te denken over het proces ná de koop. Noem het plan: ‘een huis gekocht! En nu?’ Houd het simpel voor jezelf en voorkom hiermee onnodige stress.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *