HuishoudelijkWoning

Hoe werkt een zaklantaarn

Bijna iedereen heeft er wel een thuis liggen, een zaklamp. Ideaal voor noodgevallen wanneer de stroom het niet meer doet, of wanneer je ergens in de wildernis aan het kamperen bent. Veel mensen weten echter niet hoe deze soort verlichting werkt. Dit zal ik hieronder uitleggen.

Wanneer de schakelaar van een zaklamp aan wordt gezet, wordt er contact gemaakt tussen twee contact strips. Er begint hierdoor een stroom van elektriciteit te lopen dat gevoed wordt door de batterij. De batterijen zijn zodanig verbonden zodat de stroom tussen de positieve en negatieve elektroden van de batterijen loopt. De batterijen lrusten op een kleine veer die is aangesloten op een contact strip. De contactstrip loopt langs de lengte van het batterijomhulsel en maakt contact met een zijde van de schakelaar. Er is een ander vlakke contactstrip aan de andere zijde van de schakelaar. Deze loopt naar de lamp en verschaft een elektrische verbinding. Er is een ander deel verbonden met de lamp die contacnt met de positieve elketrode van de bovenste batterij maakt. Hierdoor wordt de schakeling en opwekking van elektriciteit van de lamp voltooid.

Wanneer de wolfraamgloeidraad of LED geactiveerd wordt door elektriciteit begint deze te gloeien en zorgt voor het zichtbare licht. Dit licht wordt weerkaatst door de reflector die is gepositioneerd rondom de lamp. Hierdoor ontstaat er een stabiele lichtstraal. Dit is de verlichting die je ziet komen uit de zaklamp.

Voor leuke binnenverlichting en andere soorten verlichting werkend op batterij kun je een kijkje nemen bij batterijlicht.nl

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *