Woning

Dakkapel prijzen op internet

dakkapelLastig hè, al die dakkapel sites die wel over dakkapellen praten maar geen prijzen noemen? Heel raar is dat niet want er zijn veel stelmogelijkheden welke de uiteindelijke prijs bepalen. Vaak is het maatwerk ondanks het vaak om vaste maten gaat. Je kunt kiezen uit verschillende soorten glas, materialen, kleuren, afwerkingen, horren, type ramen, ventilatie roosters, rolluiken en ga zo maar door. Hierdoor zijn vaste prijzen bijna onmogelijk.

Dakkapel prijs

De prijs van een dakkapel is dus afhankelijk van een hoop factoren. De prijs is vaak gebaseerd op standaard keuzes die veel worden gemaakt. Een zogeheten standaard configuratie.Vaak kiest men voor een wit dakkapel van kunststof. Een kunststof dakkapel heeft een aantal voordelen ten opzichte van hout. Je hoeft het bijvoorbeeld niet iedere 5 jaar te schilderen en het kan nooit wegrotten. Het is onderhoudsvrij en daarmee een stuk duurzamer. In veel gevallen is kunststof een stuk voordeliger en kan kant-en-klaar in de fabriek worden gefabriceerd. Met een kraan wordt de dakkapel op het dak geplaatst en kan snel en eenvoudig worden gemonteerd. Tegenwoordig heb je niet meer te maken met een glad afgewerkt kunststof dakkapel maar kun je ook kiezen voor een houtstructuur waardoor deze niet meer te onderscheiden is van een houten dakkapel.

dakkapel-opmetenDakkapel maten

Een dakkapel is vaak in de breedte 150cm, 200cm, 250cm, 300cm, 350cm, 400cm, 450cm en 500cm.
Een dakkapel heeft een standaard hoogte van 150cm. Tegenwoordig kun je bij veel bedrijven ook kiezen voor 175cm hoog.

Wil je een afwijkende maat dan zul je dieper in de buidel moeten tasten.

Dakkapel opties

De dakkapel prijs is afhankelijk van een aantal opties waarmee je vaak geconfronteerd wordt. Zo moet je een keuze maken uit het materiaal van de dakkapel-optieskozijnen, de boeidelen en de zijkanten. Ook een dakkapel met hardhouten kozijnen kan gecombineerd worden met kunststof zijwanden en andere kunststof onderdelen. Wil je draai/kiep ramen of vaste ramen. Wil je insectenhorren en ventilatieroosters of zelf ingebouwde elektrische rolluiken? Heel veel is mogelijk! Denk ook na over de afwerking aan de binnenkant. Ben je zelf handig dan kun je dit eventueel zelf uitvoeren maar laat je dit door de vakman uitvoeren dan scheelt het je werk en tijd. Bovendien wordt de klus sneller geklaard en ben je meteen van alle troep af. Zodoende kun je meteen genieten van je ruimere kamer en het extra licht dat er is bijgekomen.

Prijsvoorbeelden

Een dakkapel van 150cm breed en 150cm hoog kost rond de 3000 euro. Dit is een dakkapel met een plat dak welke voorzien is van een hardhouten kozijn. 1 raam is vast en het andere raam kan open. Er wordt in dit geval gebruik gemaakt van standaard dubbel glas en een multiplex (hout) afwerking. Een schuin dak zou je ongeveer 300 euro kosten. Een luchtrooster kost je ongeveer 100 euro per raam en een vast raam laten omwisselen voor nog een draai/kiepraam kost 200 euro. Wil je de dakkapel 50cm breder, dus van 150cm naar 200cm dan komt daar zo’n 250 euro bij. Dit is even een prijsvoorbeeld om een idee te schetsen.

 

Direct dakkapel prijzen bekijken

Er zijn niet veel sites die online hun dakkapel prijzen publiceren, maar er zijn er toch wel een paar die wij hebben kunnen vinden. In de tabel hieronder kun je per aanbieder zien wat de dakkapel prijzen zijn.

 

Dakkapellen.pro dakkapel prijzen
Blok-dakkapellen.nl dakkapel prijzen
Dakkapelmontage.nl dakkapel prijzen
Dakkapel-aannemer.nl dakkapel prijzen
Bouw-dakkapel.nl bekijk prijzen

Zo kun je makkelijk de prijzen en kosten met elkaar vergelijken!

 

 

5/5 - (11 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *