Woning

Buitengesloten? Laat je deur dan openmaken zonder schade door een slotenmaker

Het overkomt ons allemaal wel eens een keer… Je gaat naar buiten, trekt de deur achter je dicht, en denkt dan plots… SHIT! de sleutel ligt nog binnen. In dat geval kun je het beste de slotenmaker bellen om je deur weer open te maken zonder schade te veroorzaken aan je deur of slot.

Niet de eerste die de sleutel vergeet of kwijt is

sleutels kwijtJe bent ongetwijfeld niet de eerste die zijn sleutel binnen laat liggen, en de woning vervolgens niet meer in kan. Niet iedereen heeft bij een buurman, kennis, of familielid een reservesleutel liggen. Het kan ook voorkomen dat je de sleutel ergens bent verloren, en dan kom je voor het zelfde probleem te staan. Zonder sleutel kun je de deur niet openen, maar een deskundige slotemaker kan dat wel. De slotenmaker kan de deur openen zonder sleutel en zonder schade te veroorzaken aan de deur of het slot. In de meeste gevallen heb je daarna wel een nieuw slot nodig, maar die kan de slotenmaker direct voor je plaatsen. Je krijgt dan meteen een aantal reservesleutels erbij zodat je die aan betrouwbare personen kunt overhandigen voor een eventueel volgende keer dat zoiets nog een keer gebeurt.

Slotenmaker in Utrecht

In de provincie Utrecht kun je bellen met Slotencenter. Deze slotenmaker Utrecht maakt op deskundige wijze in Utrecht op regelmatige basis deuren open voor mensen die geen sleutel hebben. Wat je echter wel moet kunnen aantonen is dat je de eigenaar bent van de woning. Dit is om te voorkomen dat een potentiële dief de woning binnen wilt zonder sleutel. Mocht je niet kunnen bewijzen dat je de eigenaar van de woning bent, dan moet de hulp van de politie worden ingeroepen. Zij kunnen dan nagaan dat jij de eigenaar bent, zodat de slotenmaker alsnog de deur voor je kan openen. 

Vergeet je vaak de sleutel? Dan is dit de oplossing.

Mocht je nu heel vaak je sleutel kwijtraken of binnen vergeten, dan zijn daar ook oplossingen voor te bedenken. Denk aan een sleutelkluis die aan de buitenkant van de woning hangt, waar alleen jij de code van kent. In de sleutelkluis kun je dan een reservesleutel hangen zodat je altijd, zonder hulp van een erkend slotenmaker, weer de woning binnenkunt.

Bel ook een slotenmaker wanneer de sleutel is afgebroken in het slot

gebroken sleutel laten makenVeel mensen blijven een kromme sleutel gebruiken, en dat is niet verstandig. Een sleutel die krom is breekt vroeg of laat of. Wanneer hij in het slot afbreekt, dan kun je de deur niet meer openen en de woning binnen. Ook dan moet je een slotenmaker bellen om de deur zonder schade weer te openen. Mocht er nog een stukje sleutel uitsteken in het slot, probeer dan vooral zelf niet hieraan te zitten. Een slotenmaker heeft hier speciaal gereedschap voor om het sleutelrestant te verwijderen. Je kunt dan met een reservesleutel de deur probleemloos openen, en in sommige gevallen kan er zelfs een nieuwe sleutel worden gemaakt met behulp van de gebroken sleuteldelen. Mocht dit toch onverhoopt niet lukken, dan kan de slotenmaker alsnog de deur openen zonder schade te veroozaken. Er wordt dan wel in veel gevallen een nieuw slot geplaatst.

TIP: Sleutel verloren? Neem dan contact op met de politie of gemeente in je buurt. Wellicht heeft iemand jouw sleutels gevonden en ze daar naartoe gebracht.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *