Woning

Belangrijke elementen bij het inrichten van de slaapkamer

Ja hoor, het moment is er weer. Even iets nieuws in de slaapkamer. Het is natuurlijk heel leuk om je slaapkamer even een nieuwe uitstraling te geven. Dit kan natuurlijk door kleine veranderingen zoals een nieuw dekbedovertrek, maar je kan het natuurlijk ook groots aanpakken met een nieuw bed of andere nieuwe meubels. Er zijn een aantal elementen waar je altijd rekening mee moet houden als je je slaapkamer gaat inrichten.

Het bed

Het bed is vaak het middelpunt van de slaapkamer. Dit is niet alleen het middelpunt omdat het waarschijnlijk het grootste meubel in je slaapkamer is, maar je brengt hier ook nog de meeste tijd door als je in je slaapkamer bent. Daarom is het belangrijk dat je een comfortabel bed hebt om zo een goede nachtrust te creëren. De stijl van je bed, je dekbedovertrek en de kussens hebben natuurlijk grote invloed op de inrichting van je slaapkamer. Dus als je je kamer opnieuw gaat inrichten neem dan ook het bed even mee. Naast de uitstraling van je bed, is het ook belangrijk dat je het bed op een goede plek in de slaapkamer plaatst. Zeg je bed niet bij een verwarming of bij een open raam. Zorg dat er voldoende ruimte is aan de beide kanten van het bed zodat er makkelijk uit gestapt kan worden. Als laatst zorg dat je niet met je gezicht naar een raam toe ligt. Als je namelijk het licht in je gezicht krijgt wordt je sneller wakker.

De vloer

De vloer is ook een bepalend onderdeel van de inrichting van je slaapkamer. Wil je een knus gevoel uitstralen is laminaat nou niet de beste vloer om te leggen, maar wel tapijt. Dan is het materiaal nog niet een heel groot probleem, maar de kleur kan een hoop losmaken. Kies daarom een makkelijke kleur die past bij verschillende stijlen. Het zal namelijk nog wel een aantal keer gebeuren dat je je slaapkamer plots wilt veranderen.

De kast

Wat belangrijk is als je een kast uit gaat zoeken voor de slaapkamer is dat hij genoeg leefruimte overlaat in de slaapkamer. Het is natuurlijk zonde als je een hele mooie grote kast hebt, maar dat je dan net langs je bed en kast kan lopen naar de andere kant van je kamer. Zorg er daarom voor dat de grote past en dat de kleur natuurlijk ook past bij de sfeer die jij wilt creëren.

De verlichting

Je wilt natuurlijk dat de verlichting op je kamer de juiste plekken raakt met licht. Je wilt natuurlijk niet dat als je op bed ligt dat er dan een lichtstraal vol in je gezicht schijnt. Je moet ze daarom tactisch uitkiezen. Niet alleen of het een sta of hanglamp is, maar ook de felheid van de lamp moet je goed uitkiezen. Sommige kunnen te weinig of juist te veel licht geven.

De decoratie

Wat je vooral niet moet doen is je hele slaapkamer vol proppen met allemaal leuke hebben dingetjes. Ga niet teveel spullen kopen om je slaapkamer mee in te richten. Het moet wel een ruimte van rust blijven. Hoe meer decoratie hoe drukker het wordt. Denk eens aan een schattig plantje in het kozijn of heel veel kussens op bed waar je lekker in kan ploffen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *