Woning

Wat te doen als je geen trap meer kunt lopen.

Als je ouder wordt is er een kans dat je minder goed kunt bewegen. Hier gaat het lopen ook ten koste van. Het kan dus een probleem worden om in je eigen huis je trap op te kunnen komen. Het kan zo zijn dat andere mensen je helpen bij het traplopen, maar dat is natuurlijk geen ideale situatie. Ook kun je kijken of je pijn bij het lopen en traplopen verminderd kan worden door medicijnen. Maar als al deze middelen geen oplossingen bieden kan het misschien handig zijn om in je huis een traplift aan te schaffen.

De voordelen van een traplift

De voordelen van een traplift zijn dat je weer goed en gemakkelijk je trap op kunt komen. Je hoeft dus niet een ander huis te gaan wonen om weer bij je slaapkamer en badkamer te komen. Het is ook fijn dat je geen hulp van anderen meer hoeft te vragen om te dingen te doen die je normaal gemakkelijk in je eentje kon doen zoals wassen, douchen en naar bed gaan. Het is natuurlijk niet fijn als je elke keer iemand moet vragen om je te helpen met het oplopen van de trap.

Weer onafhankelijk worden

Als niemand je meer hoeft te helpen met traplopen kun je weer onafhankelijk kunt zijn. Je kunt weer alleen de dingen doen die je normaal gesproken ook zou doen als je alleen thuis bent. De prijzen van een traplift kunnen verschillen per trap. De ene heeft namelijk een rechte trap, terwijl de andere persoon 2 bochten in hun trap hebben. Het maken van een traplift met 2 bochten vergt veel meer maatwerk dan een rechte traplift. Een rechte traplift kan namelijk veel gemakkelijker geplaatst worden dan de andere trapliften.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *