Vrijetijd

Voorbereidingen voor de vakantie

Nog enkele weken wachten en dan is het zover: de zomervakantie begint. Waarschijnlijk staat die vakantie naar Chersonissos, Sunny Beach, El Arenal of  Albufeira met jouw vrienden- of vriendinnengroep al maanden gepland. Wanneer je gelijk nadat het startsein van de vakantie is afgegeven naar een van deze zonnige bestemmingen gaat vertrekken, is het belangrijk dat je nu al begint met de voorbereidingen. Zo weet je zeker dat de vakantie van 2016 onvergetelijk wordt.

De juiste reisdocumenten

Wanneer je in het buitenland op vakantie gaat is het belangrijk dat je de juiste reisdocumenten bij je hebt. Binnen Europa is het vaak voldoende om een identiteitskaart bij je te hebben. In landen buiten Europa is het altijd verplicht om een paspoort bij te hebben. Ook kan het voorkomen dat je vooraf een visum aan moet vragen voor jouw vakantiebestemming. Controleer ook altijd de geldigheid van je reisdocumenten om te voorkomen dat je uren op het consulaat of de ambassade moet doorbrengen. Deze tijd wil je namelijk vast liever op het strand doorbrengen.

Alarmnummers

We gaan er natuurlijk niet vanuit dat er tijdens jouw geweldige vakantie iets misgaat, maar toch is het altijd handig om alarmnummers bij je te hebben van jouw reisverzekering of bank. Wordt jouw bankpas bijvoorbeeld gestolen of raak je hem kwijt, omdat je net iets teveel shotjes hebt gedronken? Geen probleem. Dankzij een goede voorbereiding regel je met een telefoontje dat dit probleem wordt opgelost. Zo kun je zorgeloos verder feesten met jouw vrienden of vriendinnen.

Medicijnen

Gebruik je in Nederland altijd medicijnen? Zorg dan dat je vooraf controleert of je deze medicijnen ook mee mag nemen naar jouw vakantiebestemming. Een aantal medicijnen, zoals middelen voor ADHD, vallen onder de Opiumwet. Twijfel je of jouw medicijnen onder deze wet vallen? Raadpleeg dan een apotheek. De procedure die je moet volgen voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen is afhankelijk van jouw vakantieland. Vaak wordt gevraagd om jouw arts een medische verklaring op te laten stellen.

Kleding voor alle gelegenheden

Op vakantie willen jij en je vrienden of vriendinnen er natuurlijk goed uitzien. Waarschijnlijk zijn de eerste bikini’s, zwembroeken, korte broeken en zomerse shirts al aangeschaft. Ondanks dat jullie een vlucht of busreis hebben geboekt naar de zon, kan het voorkomen dat het weer soms tegen zit. Zorg dus zeker ook voor een warme trui of een dunne jas. Een kledingtip om de vakantie van jou en je vrienden nog onvergetelijker te maken is om een speciaal zomervakantie shirt te laten bedrukken. Leuk met bijvoorbeeld jullie bijnamen of de bestemming van de vakantie. Dit kan bij textieldrukkerij Merchandising concepts met diverse druktechnieken. Zo blijven de shirts een blijvende herinnering aan jullie geweldige vakantie.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *