Vrijetijd

Tips voor een new born fotoshoot

Tegenwoordig is het helemaal hot: een fotoshoot van je pasgeboren kindje. Ze zijn nog zo klein en vredig, waardoor veel kersverse ouders dit vast willen liggen. Mijn Facebook tijdlijn staat er vol mee. Extreem schattig om te zien natuurlijk, dus volkomen begrijpelijk dat ouders dit bijzondere moment vast willen laten leggen. Vaak bestaat een new born fotoshoot uit twee verschillende sessies. Eentje de baby nog in de buik en de tweede als het babytje net geboren is. Er zijn een paar belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden tijdens een new born fotoshoot.

Het geslacht

Wat is er leuker dan een paar blauwe of roze schoentjes op je buik tijdens de fotoshoot? Dit geldt natuurlijk voor de eerste fotosessie tijdens je zwangerschap. Of de letters van de naam van je ongeboren kindje. Het is dan natuurlijk wel handig dat je het geslacht al weet. Na 13 weken kan er al een 3D echo gemaakt worden voor een geslachtsbepaling. Zodra je dat weet, kun je op zoek naar inspiratie en een afspraak maken met een fotograaf!

Tijdstip

Het tijdstip van de shoot kan een belangrijke rol spelen. Zowel de leeftijd van de baby als het tijdstip gedurende de dag zijn van belang. Is een kindje net geboren? Dan krult deze zich vaak nog op, zoals hij/zij ook in de baarmoeder heeft gezeten. Dit kan een leuk effect zijn voor je foto. Daarnaast slapen baby’s veel overdag en zijn ze vaak het meest vredig net na een voeding. Het is dus belangrijk dat er goed afgestemd wordt wanneer de fotograaf komt voor een fotosessie. Zorg ook voor voldoende tijd wordt ingepland, je weet namelijk nooit van te voren in wat voor bui je kindje is.

Temperatuur

Als een baby net geboren is, lukt het ze nog niet om zelf hun temperatuur te regelen en warm te blijven. Ze krijgen het sneller koud en moeten met behulp van extra dekentjes of kleding vervolgens weer opwarmen. Zorg dus dat de locatie van de shoot – thuis of in een studio – lekker warm is. Hierdoor blijft het kindje lekker op de goede temperatuur en dus makkelijker vrolijk.

Geduld

Alles klopt: de ruimte is lekker warm, het kindje heeft net gegeten, alle details en spulletjes liggen klaar. En toch is het kindje onrustig. Een baby laat zichzelf natuurlijk niet sturen, geduld is dus belangrijk. Wacht tot het kindje weer rustig is voordat de shoot wordt voortgezet.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *