Vrijetijd

Roadtrippen door Nederland? Wie wil dat nou niet!

Roadtrippen is al jaar en dag een populaire manier van vakantie vieren. Vaak denk je dan aan Route 66 in Amerika of Great ocean road in Australië, maar ook dichtbij huis kun je een geweldige roadtrip maken. Of je nu met je eigen auto rijdt of een wil auto huren, wij zetten de mooiste autoroutes door Nederland voor je op een rijtje. Deze routes zijn ieder voor zich al prachtig, maar ook goed te combineren. Zo kun je meerdere routes maken en zo geniet je optimaal van je vakantie.

Deltawerken route

Het pittoreske Zeeland heeft veel te bieden. Rijd met je huurauto langs mooie vissersdorpjes, havenstadjes en natuurlijk de Deltawerken. Wil je over dat laatste meer weten? Breng dan ook een bezoekje aan Neeltje Jans. Dit informatieve park is gemaakt om bezoekers kennis te delen over de watersnoodramp in 1953. De E312 is een de weg naar het dorpje Yerseke en Veere. Hier zie je veelal oesterkotters die dagelijks uitvaren. Zit de dag erop? Ga voor een hapje en drankje naar het levendige Vlissingen of Middelburg.

Het noorden van de Veluwe

Dankzij deze prachtige natuurroute zie je al het moois wat de Veluwe te bieden heeft. Rijd langs de steden: Nunspeet, Vierhouten, Uddel, Apeldoorn, Ede en ‘t Harde. Stop tussendoor voor verschillende uitstapjes. Zo is het Nationaal Park de Hoge Veluwe onmisbaar en je kunt niet weg zonder daar een heerlijk wandeling te hebben gemaakt of een bezoekje aan het Kroller Muller museum te brengen. Maar ook Paleis ‘t Loo in Apeldoorn mag niet overgeslagen worden. Een koninklijk uitje!

Het land van Maas en Waal route

Naast het bekende nummer van Boudewijn de Groot, is het ook daadwerkelijk een prachtig stukje Nederland. Van Rhenen tot Wijk bij Duursteede, stop voor een kopje koffie of lekker broodje her en der. De Tuinen van Appeltern zijn een goede plek om het winterfestival mee te pikken eind november, waarna ze gesloten zijn tot het voorjaar. Wijk bij Duursteede is een oudhollands Vestigingsstadje waar je heerlijk rond kunt struinen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *