Vrijetijd

Ontdek de stad Amsterdam per fiets

Als hoofdstad van Nederland staat Amsterdam ook meteen bekend om zijn traditionele Hollandse infrastructuur. Toeristen en locals verplaatsen zich allemaal op de fiets door de stad, en dat is niet voor niets. De mooiste gedeeltes van Amsterdam zijn het beste bereikbaar wanneer u fietst: de wereldberoemde grachtengordels, de kleine steegjes van de negen straatjes en de prachtige parken in de stad. Bovendien is het simpelweg de snelste manier om uzelf te verplaatsen door de stad. U hoeft maar een kwartier te fietsen om vanaf het centraal station het bekende Museumplein te bereiken, en u kunt meteen een scenische route langs de prachtige grachtengordels meepikken. Alle andere grote bezienswaardigheden in de binnenstad zijn ook makkelijk te bereiken en zullen vaak binnen twintig minuten te bereiken zijn.

Een fietstocht door de stad

Aan de rand van de binnenstad is het heel eenvoudig om uw auto te parkeren in Amsterdam. U kunt hier uw auto kwijt en vervolgens op de fiets stappen om de stad op de meest authentieke manier te leren kennen. U hoeft niet ver te fietsen voordat u bij het eerste museum of winkelgebied bent. Wanneer u zelf niet precies weet waar u moet beginnen of juist een sportieve uitdaging aan wilt gaan kunt u er ook voor kiezen om een fietstocht door de stad te maken. Ook wanneer u houdt van een tocht door een natuurgebied zijn er genoeg mogelijkheden. Aan de rand van de binnenstad zijn er meerdere parken en natuurgebieden te vinden zoals het Amsterdamse Bos en het meer centraal gelegen Vondelpark.

Het beste vervoersmiddel voor de hoofdstad

De fiets is het beste vervoersmiddel om de hoofdstad mee te verkennen. Er zijn overal ruime fietspaden aangelegd en u kunt op iedere hoek uw fiets veilig stallen. Alle grote bezienswaardigheden worden altijd duidelijk aangewezen door bewegwijzering, dus u hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u de weg kwijt raakt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vrij rond te fietsen door de stad om maar te zien waar u terechtkomt. Op deze manier vindt u de leukste eettentjes, winkels en markten waar voornamelijk de locals van de stad op af komen. Bent u geïnspireerd om Amsterdam per fiets te verkennen? Zoek dan voorafgaand aan uw bezoek aan Amsterdam uit wat de mooiste fietsroutes zijn. Wanneer u besluit om niet uw eigen fiets mee te nemen is het verstandig om van tevoren te bekijken wat de mogelijkheden voor fietsverhuur in Amsterdam zijn.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *