De iPhone 6 uitgelicht

De iPhone 6 is al weer een tijdje uitgebracht, maar deze krachtpatsers doet nog steeds niet onder voor de jongens van andere merken zoals Samsung, LG, Huawei en Sony die ook ieder jaar weer flink uitpakken met een aantal van hun premium telefoons.

Het design

In tegenstelling tot het hoekige ontwerp van de iPhone 5 en 5S, heeft de Iphone 6 een aantal mooie verbeteringen aan het uiterlijk gekregen. Het scherm is een stukje groter geworden, namelijk 4,7 inch. Voor sommige Apple fans niet fijn, maar ook de andere fabrikanten hebben de gok gewaagd om een grotere telefoon uit te brengen, met succes! Ondanks het grotere schermformaat is het absoluut niet storend om de telefoon in je hand te hebben liggen. Juist door de afronding van de hoeken voelt het allemaal een stuk fijner. De achterkant is weer van aluminium, wat de iPhone 6 een premium uitstraling en gevoel geeft.

Kleine handen

Natuurlijk heeft de iPhone 6 ook weer flinke verbeteringen gekregen ten opzichte van de Iphones van de 5 series. Zo kun je met de nieuwe IOS software voor mensen die kleinere handen hebben ook makkelijk bij de linker- of rechterbovenkant van het scherm. Wanneer je twee kort op de homebutton tikt, komt de bovenkant een stuk naar beneden, de functie wordt ook wel reachability genoemd. Zo is ook het grotere schermformaat voor kleinere handen te bedienen.

Foto’s en video’s

Uiteraard kun je ook weer schitterende video’s en foto’s maken met dit toestel. De natuurlijke weergave blijft behouden, de camera stelt zich sneller scherp en ook bij donkere situaties blijft de iPhone 6 het prima doen. Daarnaast is het beeld ook een stuk scherper geworden, het heeft nu een Retina HD-scherm, waardoor alles een stuk beter tot leven komt.

Betalen met je telefoon

Waar Apple helemaal mee uitpakt is Apple Pay, dat houdt in dat je kunt betalen met je telefoon door middel van een NFC chip. Eigenlijk niks anders dan contactloos betalen net zoals met je pinpas. Het voordeel hiervan is dat je je pinpas in werkelijkheid thuis kan laten en betalingen kan doen met je telefoon. Ideaal voor festivals bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat allemaal goed beveiligd en je kan betalen door middel van je vingerafdruk. Een van de beste beveiligingen die je op dit moment kan hebben. Het is nog steeds niet zeker wanneer Apple Pay naar Nederland komt, maar het is een groot succes in Amerika en ook de Nederlandse banken zijn er enthousiast over.

Refurbished iPhone

De iPhone 7 komt in september al uit, dat is niet ver meer, maar de iPhone 6 doet nog steeds goed zijn werk naast de iPhone 6S. Ze worden steeds goedkoper, tevens kun je ook voor een refurbished iPhone 6 gaan. Deze werkt net zo goed als een nieuwe iPhone en je krijgt er ook nog eens 12 maanden garantie bij. Een goedkopere oplossing, maar voor een zachtere prijs. Daarnaast groeit de markt van de refurbished iPhone alleen maar. Verwacht wordt dat refurbished iPhone een grotere rol gaat vervullen in de toekomst.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.