Vrijetijd

Hotel New York: daar móet je zijn geweest

Rotterdam is een moderne stad, die zeker een citytrip waard is. Er is dan ook een ruime keuze aan hotels, afhankelijk van je behoeftes en budget natuurlijk. Naast de goedkopere hostels, low-budget hotels of luxe high-class kamers is er een bijzonder hotel dat overal bovenuit springt: Hotel New York. Alleen de naam al, zorgt bij menig citytrip liefhebber al dat het hart een sprongetje maakt. Kom je met de trein? Neem de tram vanuit het station naar het Wilhelminaplein en je stapt praktisch voor de deur uit. Pak je de auto? Parkeer dan in de dichtstbijzijnde Q-Park parkeergarage en je auto staat het hele weekend veilig.

Vroeger

Om te begrijpen waar deze authentieke sfeer in Hotel New York vandaan komt, doen we een klein stapje terug in de tijd. In 1873 werd namelijk de Holland Amerika Lijn opgericht, een scheepsroute van een aantal dagen vanuit Europa naar New York. Voor veel Europeanen kwam hiermee een droom uit, ze gingen op zoek naar een betere toekomst met meel welvaart of een vrijer leven. Pas toen na de tweede wereldoorlog de luchtvaart in opkomst kwam, nam de populariteit af. In 1971 stopte deze scheepvaartroute. Het hoofdkantoor bleef echter bestaan, zodoende dat in 1993 hier Hotel New York vestigde.

Nu

Het pand is inmiddels omgetoverd tot een prachtig hotel. Veel oude elementen zijn gerestaureerd of zelfs nog in de oude staat aanwezig. In de verschillende kamers is een mooie combinatie gecreëerd tussen deze oude elementen en moderne aspecten. In de gangen van het pand zijn ook veel oude foto’s en posters opgehangen waardoor het hele plaatje klopt. Daarnaast is de ligging nog steeds top, het Wilhelmina eiland neem toe in populariteit en je loopt er simpel naartoe over Erasmusbrug. Ook van buurman zul je geen last hebben. Dit is namelijk enerzijds het fotomuseum en anderzijds het sterrenrestaurant van topchef Herman den Blijker.

Bijzonderheden

Er zijn ook een aantal bijzondere aspecten te vinden in Hotel New York. Zo kun je slapen op extra bijzondere kamers, zoals de directiekamer, in een unieke toren of in een kamer met dakterras. Naast de kamers, zijn er natuurlijk ook authentieke ruimtes voor bruiloften, congressen en andere grotere evenementen. Tot slot is er een heuse ‘Men’s only’ Barbershop. Dit familiebedrijfje bevindt zich in de souterrain van Hotel New York en bestaat al sinds 1884. Er werken uitsluitend master barbers, met ruime ervaring en opleiding. Ze beschikken over de beste Old School kniptechnieken en geven iedere klant persoonlijke aandacht. Zoals bij iedere Barbershop, ligt ook hier een extra focus op het onderhouden van snorren en baarden. Wacht dus niet langer en geniet van een heerlijk nachtje in dit bijzondere hotel.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *