Vrijetijd

Goede hotels in Den Haag

Wie naar Den Haag reist en van plan is wat langer in de stad te verblijven om een aantal aaneengesloten dagen een cursus te volgen, om zakelijke redenen, gewoon om de stad te bekijken, of te genieten van de zee en de chique uitstraling van de hofstad, moet een onderkomen in Den Haag zoeken. Hotels zijn er genoeg: goedkope, in een goede middenklasse en een aantal in de wat hogere prijsklasse. In elke categorie zijn wel hotels die geclassificeerd kunnen worden als goede hotels in Den Haag.

 

Het meest luxueuze is ongetwijfeld het majestueuze Hotel des Indes aan het Lange Voorhout recht tegenover het voormalige Paleis, nu museum. Het fungeert sinds 1881 als hotel. De bon ton heeft er gelogeerd en nog steeds is het erg in trek bij mensen uit bepaalde kringen. Voor de deur parkeren is mogelijk tegen een forse vergoeding. Bij verblijf in het hotel kan gebruik gemaakt worden van een parkeergarage in Den Haag: de dichtstbijzijnde is ‘Het Plein’ op slechts drie minuten loopafstand.

 

Een ander hotel in het centrum is het in de Parkstraat nabij het Mauritshuis gelegen easy hotel Den Haag City Centre. Dit is tamelijk nieuw, met comfortabele, mooie kamers en moderne accommodatie. Het is veel voordeliger en biedt gasten een kortingskaart voor diverse restaurants in de directe omgeving. Ook hier is het aan te raden om de auto te stallen in een parkeergarage in Den Haag. Tamelijk goedkoop zijn kamers in The Student Hotel The Hague, dat vlakbij station Hollands Spoor ligt. Het is gericht op studenten en young professionals, heeft een fitnessruimte en een privéparkeerplaats.

 

Een hotel dat naast het Haagse centraal station ligt en dus per trein uitstekend bereikbaar, is het Hampshire Hotel –Babylon Den Haag. Het kijkt uit op het Haagsche Bos. De kamers zijn geluiddicht en voorzien van een riante badkamer. De stad ligt op loopafstand. Uit dezelfde keten, maar wat meer uit het centrum en richting Scheveningen, is het Hampshire Hotel – Meerdervoort 108, dat ongeveer grenst aan het Vredespaleis. Het viersterren hotel heeft een mooie bar, een sfeervolle loungegelegenheid en alle redelijk geprijsde kamers hebben een zithoek en bad.
Den Haag heeft voor elk wat wils, maar kiest u doelgericht voor zee, dan is Scheveningen zelf misschien de beste keuze. In dat geval is Grand Hotel Amrâth Kurhaus ongetwijfeld het meest luxueuze en het duurste, maar dichter bij de Noordzee zult u het zeker niet vinden. Daarnaast kunt u op verschillende plaatsen gemakkelijk parkeren bij Q-park.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *