Vrijetijd

Bourgondisch genieten in Maastricht

U wilt gezellig een dagje weg naar een leuke stad? U houdt van winkelen en lekker eten? Dan is een dagje Maastricht echt wat voor u. De gezellige hoofdstad van Limburg wordt gekenmerkt door een bourgondische sfeer, wat mede te danken is aan de ligging op de grens van Nederland, België en Duitsland.

 

Bereikbaarheid

Maastricht is goed bereikbaar met de trein of met de auto. Vanaf station Maastricht Centraal bent u snel in de gezellige binnenstad. Wie met de auto komt zal geen moeite hebben om een parkeerplaats of parkeergarage in Maastricht te vinden, er is keuze genoeg. Handig om te weten: de binnenstad is opgedeeld in zone’s, dat wil zeggen hoe dichter u bij het centrum parkeert, hoe meer u betaalt.

 

Winkelen

Maastricht is een van de leukste winkelsteden van Nederland. In de historische binnenstad met haar pittoreske straatjes vindt u de meest prachtige winkels en sfeervolle boetiekjes. Vrijwel alle bekende modemerken hebben zich gevestigd in de stad, wat veel modeliefhebbers aantrekt. Maar ook op het gebied van design, leuke woonaccessoires of culinaire inkopen komt u hier goed aan uw trekken. De Maastrichtse vrijdagmarkt werd in 2014 nog uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland.

 

Eten en drinken

Het bourgondische karakter van Maastricht vertaalt zich in een enorme keuze aan terrassen, cafés en restaurants waar u heerlijk kunt vertoeven. De meeste cafés en restaurants bevinden zich in de historische binnenstad, maar ook langs de rivier de Maas zijn er de afgelopen jaren talloze horecagelegenheden bij gekomen. Een drankje op een terras aan het drukke Vrijthof, lekker eten aan het water aan de historische binnenhaven ’t Bassin of genieten van koffie met authentieke Limburgse vlaai in een van de knusse cafés voegen net dat beetje extra toe aan uw dagje uit. En als u dan toch in Maastricht bent, probeer dan ook eens de regionale specialiteiten, zoals zuurvlees, Limburgse vlaai of één van de ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren.

 

Overnachten

In Maastricht heeft u een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Rondom de Dominikanenkerk en het Vrijthof zijn hotels in alle prijsklassen te vinden. Maar ook aan de overkant van de Maas, in de buurt Wyck, of in de buurt van het centraal station zijn een aantal leuke designhotels te vinden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *