Vrijetijd

7 redenen waarom alcohol drinken wel goed voor je is

cheers-839865_640Er wordt overal om je heen gezegd dat drank meer kapot maakt dan je lief is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn want het brengt ook zoveel voordelen met zich mee waarover je nooit zo diep over hebt nagedacht. Laat de mensen die zo fel tegen alcohol maar denken dat de alcoholgebruikers alleen maar alcohol nodig hebben om lol te hebben in het leven. Het voegt zo veel meer toe dan zo kort door de bocht te denken. Hier vind je op een rijtje een aantal redenen waarom drank wel goed voor je is.

1. Het bevordert de creativiteit

Een paar slokken drank op zorgt ervoor dat we creatiever omgaan met de gedachten die we hebben. Buig een negatieve situatie als een felle discussie om in een gezonde stevige discussie waar je daarna nog keihard om kan lachen. Niet meteen een hele fles wodka achterover gieten, dit werkt averechts.

2. Rode wijn

Rode wijn is goed om hart-en vaatziekten tegen te gaan. Wanneer rode wijn wordt gebrouwen treden er tijdens het gistingsproces een aantal reacties op, waardoor de chemische samenstelling verandert. Door de antioxidanten in de wijn zorgt het voor een betere doorbloeding in het hart en de bloedvaten. Dames en heren, hef een glas en santé!

3. Geen last meer van pijn

Stel je bent tijdens het sporten flink op je bovenbeen geraakt met een knie. Dit wordt onmiddellijk beurs en pijnlijk. Je kan wel paracetamol of ibuprofen pakken om de pijn te bestrijden. Na de sportschool een paar drankjes nuttigen zorgt ervoor dat je daarna prima kan lopen. Het voordeel van die paar drankjes na de sport is dat je meteen de stad in kan duiken om de pijn te vergeten en een (on)vergetelijke avond te beleven.

4. Je bent zelfverzekerder

Je staat tijdens het uitgaan in een club met je vrienden en ziet in de verte echt een ontzettend mooie meid staan, echt de meid van je dromen. Haar ogen stralen vriendschap, vuur en avontuur uit. Haar gezicht is het mooiste wat je ooit in je leven hebt gezien. Ze kijkt je stiekem aan maar weet niet wat je moet doen, stap je erop af of laat je deze meid aan je voorbij gaan? Je bestelt snel een wodkaatje voor jezelf en giet hem achterover. Dit drankje geeft je een boost vol moed om die meid leuke avond te beleven en wellicht sleep je er een telefoonnummer en een afspraak uit.

5. Het voorkomt verkoudheid

Er is uit twee studies gebleken dat regelmatig een drankje nuttigen goed is om een verkoudheid te voorkomen. Ook zou het drinken van whisky ervoor zorgen dat wanneer je al aan het snotteren bent dat dit wordt teruggedrongen. De whisky zorgt ervoor dat je bloedvaten in je neus uitzetten, waardoor je de infectie sneller weggaat.

6. Smeert de keel

Heb je de avond ervoor een flink wilde nacht gehad, heb je in de kroeg mee staan lallen, gesprongen en geschreeuwd. Je wordt de volgende ochtend wakker met een droge keel, je bent hees en hebt pijn aan je keel. Stroperige dranken als dropshot zorgen ervoor je er weer tegenaan kunt voor de rest van de dag. Je kan gorgelen, maar waarom zou je niet even een slokje nemen van dit overheerlijke en frisse drankje?

7. Een frisse adem

Een sterke drank als wodka zorgt ervoor dat je slechte adem wordt gemaskeerd. Het hoge alcoholpercentage in de drank zorgt ervoor dat de bacteriën in je mond worden gedood. Je moet de wodka niet opdrinken, maar spoelen en daarna uitspugen.

Drank krijgt door vele slechte verhalen een negatief imago, terwijl het wel degelijk wat voordelen oplevert in het dagelijkse leven. Geen excuus om na dit artikel een krat bier achterover te slaan, maar drink met mate om het ook nog een beetje gezond te houden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *