Vrijetijd

10 dingen die bartenders niet meer willen horen

10 dingen die bartenders niet meer willen horen

Als je geregeld in een bar te vinden bent, ben je ongetwijfeld in een van de onderstaande situaties terecht gekomen. De barman, al lijkt het misschien maar een simpele job, heeft veel te verduren aan de andere kant van de tap. Na het lezen heb je misschien wat meer respect voor de man of vrouw die jouw biertjes tapt. 

1. Ah, nog één drankje! Doe niet zo flauw
Als de bar dicht is, zit jouw tijd erop. De mensen achter de bar hebben al een hele avond hard gewerkt en naar de flauwekul van klanten geluisterd. Heb respect voor de sluitingstijd. 

2. Van mij krijg je geen fooi, want dat zit al in je salaris
Fooi wordt zelden door de baas betaald. Sterker nog; Horeca CAO is niet de beste CAO als het gaat om salarissen. Dus vind jij dat de bartender de lekkerste cocktails voor je heeft gemaakt, dan scoor je met een fijne tip. 

3. Wat heb je allemaal?
Ga er maar vanuit dat de gemiddelde bar alles heeft wat je kunt bedenken. Stel liever de vraag: ‘welke likeur kun je me aanbevelen?’. Bereid je anders voor, door bijvoorbeeld alle cocktails te bekijken voordat je gaat stappen.

4. Kunnen we de rekening door zeven man delen en apart betalen?
Een kassa-afhandeling kost veel tijd. Vooral als het druk is, is dit een no-no. Waarom pint een van je vrienden niet het hele bedrag en maakt de rest het over via telebankieren? Dat scheelt iedereen tijd.

5. Heej! + fluitsignaal 
Een bartender is geen hond. In de meeste gevallen heeft hij je allang gezien en heeft hij ook gezien dat je haast hebt. Een ogenblik geduld alstublieft, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

6. Dit is geen twee vingers schuim!
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het biertje is vers getapt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

7. Raad eens wat ik wil drinken?
Of de bar nu vol of leeg is, bartenders krijgen kromme tenen van deze opmerking. Zelfs als je al vijf jaar lang elke week hetzelfde besteld. 

8. Er zit bijna geen alcohol in mijn cocktail!
Jawel hoor, maar waarschijnlijk proef je het niet meer zo goed!

9. Wat is het rustig vanavond. Is het altijd zo rustig op maandag?
Maandag is meestal niet de drukste dag van de week inderdaad. Vaak komen er dan types zoals jij, die graag een gesprek aanknopen met bartenders. Heb je misschien een betere openingszin?

10. Mag ik een koffie?
Op een drukke avond in het weekend is het koffiezetapparaat waarschijnlijk allang schoongemaakt. Hou het liever bij koude drank.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *