Verzorging

Luieruitslag de gevolgen

De gevolgen van luieruitslag

Wij, die jou op de hoogte brengen van elke www.luiers-aanbieding.net, hebben het al vaker bij onze eigen kinderen gezien: de alom gekende luieruitslag. Het is een heel vervelend iets en het komt bij vrijwel alle kindjes wel eens voor. Maar wist je dat er ook vreemde gevolgen aan dit kwaaltje kunnen zitten wanneer je niet op tijd optreedt? In dit artikel bespreken we hoe deze uitslag eruit ziet, hoe deze ontstaat en welke gevolgen deze uitslag kunnen hebben.

Hoe te herkennen?

Luieruitslag is iets waar elke baby die luiers draagt wel eens mee te maken kan krijgen. Als ouder of verzorgende herken je deze uitslag aan de rode en soms kapotte billetjes van de baby. De uitslag kan voorkomen op gelijk welke plaats op het lichaam die bedekt wordt door de luier. Luieruitslag kan voor je baby heel lastig zijn. Je baby kan dan ook heel erg prikkelbaar worden en eventueel zelfs gaan huilen.

Waarom voorkomen en behandelen van de luieruitslag heel belangrijk zijn

Indien de luier van de baby niet op tijd verschoont wordt, worden de billetjes en de huid van je baby gevoelig. De beschadiging van de huid van de baby zorgt voor veranderingen binnen de PH-waarde van de huid en irritatie door eiwitten in de ontlasting.
Deze gevoeligheid maakt dat de baby gevoeliger wordt voor schimmelinfecties, welke vaak als meest hardnekkige vorm van luieruitslag omschreven worden.
Dit type uitslag kun je herkennen aan rood-roze bultjes of bultjes met witte pus op de huid van de luierzone. De baby kan ook last hebben van witte plekjes in de mond en ook jij kunt last krijgen van borstgevoeligheid wanneer je je baby de borst geeft.
Indien je deze signalen herkent, is het belangrijk zo snel mogelijk de huisarts te verwittigen. Deze kan indien nodig een antischimmelbehandeling starten.

Het mag dus meer dan duidelijk zijn dat het heel belangrijk is om het huidje van je baby goed te verzorgen en regelmatig de luier van je kindje te verschonen. Tips over welke soorten luiers er verkrijgbaar zijn vind je in onze categorie ‘ luiers aanbieding ‘.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *