Vervoer

Vespa LX, Vespa S en Piaggio Zip scooterbanden kopen

Piaggio is het bekende scootermerk uit Italië. Naast de populaire Piaggio Zip maken ze tegenwoordig ook Aprillia, Puch en Gilera scooters. De meest iconische serie scooters van Piaggio is toch wel de Vespa lijn. Sinds 1946 maakt Piaggio deze “retro scooters” die we allemaal kennen. De LX en S modellen rijden op dezelfde scooterbanden, bij zowel de Vespa LX achterband als de Vespa S achterband is er een maatverschil tussen voor en achter. Je kunt dus niet zomaar 10 inch scooterbanden kopen. Welke soort scooterband moet je bestellen voor deze Vespa en Piaggio scooters? Dat lees je op deze pagina.

 

Direct goedkoop scooterbanden bestellen voor de Vespa LX, Vespa S of voor de Piaggio Zip? Kijk direct in de online webwinkel van scooteronderdelenshop.com voor de beste deals.

 

Drie populaire scooters uit Italië

Piaggio is onoverwinnelijk wat betreft kwalitatief hoogwaardige scooters. Dit zijn de meest populaire modellen van de afgelopen jaren.

 

  • Vespa LX: Dit is de meer traditionele “retro scooter” met de bekende ronde vormen en het klassieke uiterlijk. Vespa onderscheidt zich van de rest dankzij de overkapping van staal. De Vespa LX is ondertussen vervangen door de Vespa Primavera, onderdelen en accessoires zoals scooterbanden zijn nog volop te koop.
  • Vespa S: Dit model is de sportieve uitvoering van de Vespa LX met strakkere lijnen en een elegante uitstraling. De Vespa S is ondertussen vervangen door de Vespa Sprint, ook voor het oude model zijn er nog volop accessoires zoals scooterbanden te koop.
  • Piaggio Zip: Deze serie scooters worden volgens een geheel andere insteek ontworpen. Het zijn moderne scooters met een strakke vormgeving en goedkoop in vergelijking met de luxe Vespa scooters. Toch zijn ze degelijk en betrouwbaar.

 

Bandenspanning

Houdt regelmatig de bandenspanning van de scooterbanden in de gaten. Controleer de juiste spanning in de handleiding van jouw scooter. Bijvoorbeeld heeft een Vespa S en een Vespa LX een bandenspanning nodig van 1,72 Bar voor en 1,96 Bar achter. Wanneer er twee personen op de scooter rijden wordt een spanning van 2,21 Bar geadviseerd. Deze waardes gaan uit van koude banden, dus gemeten voor je gaat rijden. Voor algemeen gebruik is een bandenspanning van 2 Bar voor de meeste scooters goed genoeg, dat geldt ook voor de Piaggio Zip scooterbanden.

kun je op AutoCup nalezen.

 

Welke maat scooterband voor Vespa LX en S?

Bij een scooterband voor de Vespa LX en de Vespa S moet je er rekening mee houden dat de voorband een 11 inch velgmaat heeft, en de achterband een 10 inch velgmaat. Je kunt dit aflezen op de zijkant van de scooterband. Er staan drie getallen, de hoogte, de breedte en de velgmaat. Het lage getal is normaal gesproken de velgmaat in inches.

 

Welke maat scooterband voor de Piaggio Zip?

Bij een scooterband voor de Piaggio Zip ligt het iets anders. Daar is de velgmaat zowel voor als achter 10 inch. De andere maten liggen op 90/90 of op 100/80 afhankelijk van de uitvoering. Kijk op de band of raadpleeg de handleiding van jouw scooter.

 

Bestel direct online scooterbanden van alle bekende merken, goedkoop en betrouwbaar bij scooteronderdelenshop.com.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *