Vervoer

Scooter integraalhelm maten en prijzen

De meest veilige manier om met jouw scooter de weg op te gaan is met een scooter integraalhelm. Deze helm omsluit je hele hoofd en heeft de beste kenmerken op het gebied van veiligheid. Wat zijn precies de voor- en nadelen van een scooter integraalhelm en is het de juiste keuze voor jou?

Verschillende scooter helmen

Er zijn drie verschillende soorten scooter helmen:

  1. Jethelm: Een helm waarbij het gezicht helemaal open is. Deze helm is makkelijk op te zetten en af te zetten, maar dat gaat wel ten koste van de veiligheid. Dit type wordt met name gebruikt voor veilige verkeerssituaties en op lagere snelheden.
  1. Systeemhelm: Deze helm lijkt veel op een integraalhelm maar het gedeelte voor het gezicht kan opklappen of zelfs helemaal worden verwijderd. Omdat het niet uit één deel bestaat is deze helm minder veilig dan een integraalhelm, het is wel makkelijk om de helm open te klappen zodat je niet de helm in zijn geheel af hoeft te zetten.
  1. Integraalhelm: Dit is de meeste veilige helm die je kunt kopen. Een scooter integraalhelm sluit helemaal om je hoofd, de binnen- en buitenschil zijn uit één stuk gemaakt om zoveel mogelijk impact te kunnen weerstaan. Voor gevaarlijke situaties en hogere snelheden is een scooter integraalhelm essentieel.

Nieuwe of tweedehandse scooter integraalhelmScooter-integraalhelm

Om kosten te sparen kun je op zoek gaan naar een tweedehands scooter integraalhelm. Toch is dat niet verstandig. Zelfs als de scooter integraalhelm er op het eerste gezicht perfect en onbeschadigd uitziet aan de buitenzijde, kan het zijn dat de binnenschil is gebroken. Als je niet precies weet waar de helm vandaan komt is het moeilijk in te schatten of het een compleet onbeschadigde helm betreft. En dat is een risico die je voor enkele tientjes niet moet lopen.

Verschillen in prijs

Er zijn goedkopere en duurdere scooter integraalhelmen. In de winkel zijn alle merken en modellen gekeurd en met garantie, wat dat betreft is elke nieuwe helm veilig. Op het gebied van comfort zijn er wel verschillen. Luxere modellen hebben beter lucht ventilatiekanalen en een meer comfortabele binnenvoering. De materiaalkeuze van de binnenvoering speelt ook een rol bij de keuze voor een goede scooter integraalhelm.

Kies de juiste maat

Bij iedere scooter integraalhelm staat een maat aangeduid in S, M, L en XL maar ook in centimeters. Die staat voor de omtrek van het hoofd. Let daar goed op bij de aanschaf van een scooter integraalhelm.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *