Vervoer

Retro scooter super populair

retro-scooterDe retro scooter is een van de meest populaire scooter modellen van dit moment. Het is een zeer goed verkocht scooter model en de retro scooter heeft een 40% marktaandeel als het om modellen gaat. Er is een ware rage gaande dus.

Retro scooter merken

Er zijn veel scooter merken die retro scooters maken waaronder Paggio in het bijzonder. Piaggio heeft namelijk de Vespa bedacht en gebouwd. De Vespa is de grondlegger geweest van de retro scooter in de jaren 60. Om de Vespa kun je dus niet heen.

Er zijn veel andere scooter fabrikanten geweest die ook een graantje mee wilde pikken van het succes van de Vespa en creëerde hun eigen retro model of Vespa kloon. Veel retro scooter hebben dan ook een hoop gemeen met elkaar en dat zijn de chromen details en de wespen kont. De wespen kont is onmiskenbaar van de Vespa omdat in het Italiaans het woord Vespa namelijk wesp betekent.

Chinezen en hun aandeel

retro-scooter-vespaVooral de Chinezen hebben een groot aandeel gekregen op de Europese scootermarkt met hun scooters. De kenmerken van een Chinese scooter is dat ze vaak erg veel lijken op Europese modellen en een stuk voordeliger geprijsd zijn. Je levert hier wel in op kwaliteit maar als het een plezierscooter betreft is dat vaak geen enkel probleem.

Ga je een scooter kopen voor dagelijks gebruik om bijvoorbeeld naar je werk of school te rijden, dan is een Chinese scooter af te raden. Ze zijn namelijk niet gemaakt voor vele kilometers, dag in, dag uit. Koop in dat geval liever een Europese scooter waaronder een Piaggio (Vespa), een Peugeot scooter, een Sym scooter of een Kymco. De Kymco is weliswaar geen Europeaan maar Japans net zoals Honda, Suzuki en Yamaha. Jappanners staan ook bekend om hun kwaliteit, dus zoek je iets betrouwbaars, dan kun je ook bij deze merken terecht.

Een retro scooter kopen kan tegenwoordig ook online! Fast en Furious is bijvoorbeeld een grote scooter speciaal zaak waar je met iDeal kunt betalen maar ook een leasecontract aan kunt gaan zodat je deze in termijn betaald.

 

2.1/5 - (15 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *