Vervoer

Nieuwe quad kopen online

Rijden met een auto kan saai worden, crossen met een motor verliest ook zijn aantrekkingskracht op den duur. Combineer het beste van twee werelden met een nieuwe quad. Dit monster met vier wielen voelt zich net zo thuis in het bos als op de snelweg. Waarom wordt het tijd om een nieuwe quad te kopen?

Wat is een quad?

De afgelopen decennia zijn quads in alle soorten en maten steeds populairder geworden. Een quad heeft een uitstekende wegligging door de vier grote wielen met veel profiel en een groot oppervlak op de weg. De besturing is heel eenvoudig omdat er geen voetpedalen zijn, je geeft gas en remt zoals met een brommer. Omdat er ook nog een elektronische ontsteking opzit is kickstarten met een nieuwe quad verleden tijd.

Een quad is voor iedereen

Je mag met een normaal autorijbewijs met een quad rijden, in tegenstelling tot een motor hoef je geen nieuw examen af te leggen. Met een quad van minder dan 50cc mag je zelfs met een bromfietscertificaat rijden. Een quad met meer dan 50cc die harder kan rijden dan 70 km/u mag ook de snelweg op. Als jouw nieuwe quad is uitgerust met gordels moet je die dragen, anders is een helm al voldoende.

Nieuwe quad of tweedehands?

Als je wilt beginnen met een quad lijkt tweedehands kopen verleidelijk. De prijzen liggen een stuk lager. Maar houd er rekening mee dat quads niet voor niets All Terrain Vehicles genoemd worden. De vorige eigenaar heeft de quad waarschijnlijk goed ingereden. Als je een gereviseerde quad koopt bij een erkend dealer en met garantie zijn de risico’s kleiner maar de aanschaf van een nieuwe quad is misschien op termijn voordeliger.

Waar moet je rekening mee houden voor aankoop?

  • Let op de motorinhoud, hoe hoger het aantal cc hoe duurder het kenteken kost.
  • Voor een quad als landbouwvoertuig die niet op de openbare weg gaat rijden hoef je geen kenteken aan te schaffen.
  • Voor professioneel gebruik zijn er duurdere quads te koop met meer kracht in de motor en met minder kans op slijtage.

Een nieuwe quad kopen doe je niet zomaar, kijk snel in de webshop voor alle mogelijkheden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *