Vervoer

Groupage is efficiënte en effectieve manier van export

Efficiëntie en effectiviteit zijn twee hele belangrijke dingen. Voornamelijk in de export sector. Zo is het zonde om een schip weg te sturen met een aantal half volle containers. Er kunnen dan namelijk nog veel goederen mee op die vaart. Ook is het slecht voor het milieu omdat het schip met half volle containers weg gaat, moet er nog een extra schip varen voor de rest van de vracht. Dit geld ook voor complete schepen. Zo is het veel voordeliger en beter voor het milieu om volle schepen te laten varen. Hier is gelukkig een systeem op gevonden, deze heet: “groupage

 

Wat houd groupage exact in en wat zijn de voordelen er van

De term bevat al een klein beetje het onderwerp waar het opslaat. Het woord group zit er in en dat is wat er eigenlijk gebeurd. Bij groupage worden verschillende producten en goederen tijdelijk opgeslagen, tot dat er genoeg goederen zijn om de containers te vullen. Vervolgens worden de containers tijdelijk opgeslagen zodat er later een vol schip naar één van de 700 bestemmingen vertrekt. Op deze manier wordt er efficiënter met de goederen om gegaan en hoeven er minder schepen te varen. Dit is zowel financieel aantrekkelijk als aantrekkelijk voor het milieu. Een flink vrachtschip stoot namelijk vrij veel co2 uit. In principe kan je dus zeggen dat hoe meer grote schepen minder frequent varen, des te beter het is.

 

Groupage en het vervoer gaan op een transparante manier

Het is begrijpelijk dat export en het proces er om heen als spannend wordt aangezien. Je geeft namelijk je goederen uit handen en vertrouwt er op dat alles juist wordt afgehandeld. Daarom werkt deze expediteur op een zo transparant mogelijke manier. Deze zal je dus gedurende de reis op de hoogte houden van waar ze op dat moment zijn en hoe de afhandeling gaat.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *