Vervoer

Goedkope fietsen

Een nieuwe fiets aanschaffen is een aanzienlijke investering. Je zult er een flink aantal jaar intensief gebruik van maken en daarom zoek je een goede fiets. Uiteraard wil je daar niet te veel voor betalen. Tegenwoordig zijn er volop goedkope fietsen van hoge kwaliteit verkrijgbaar.

Welke fiets schaf je aan?

Er zijn goedkope fietsen in vele modellen en soorten. Denk bijvoorbeeld aan de stadsfiets, de hybride fiets, de mountainbike, de moederfiets, de omafiets, de BMX-fiets, de racefiets en de bakfiets. Wil je een nieuwe fiets aanschaffen, dan zal je je eerst moeten afvragen wat het doel is van het fietsgebruik. Wil je voornamelijk boodschappen doen met de fiets, er mee naar je werk fietsen of juist lange, recreatieve tochten maken?

Waar koop je je fiets?

Ging je vroeger voor een nieuwe fiets naar de fietswinkel, nu kun je bij veel verschillende winkels terecht. Denk aan bouwmarkten, warenhuizen en de talloze online webshops. Wil je een nieuwe fiets aanschaffen, beperk je dan niet tot één winkel, maar verricht eerst gedegen onderzoek via internet en vergelijk interessante aanbiedingen.

Ga je naar een fietswinkel, dan kan je daar het beste advies en service verwachten. Je kunt er een proefritje maken en je fiets wordt volledig gemonteerd en afgesteld (denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het stuur, het zadel, de trappers, etc.). Koop je online een fiets, dan zal je deze vaak zelf nog in elkaar moeten zetten.

Wat is je budget?

Hoeveel geld je aan je fiets wilt uitgeven, hangt af van je budget. Het is handig van tevoren te bepalen wat je ongeveer aan een nieuwe fiets wilt besteden. Vervolgens kun je eenvoudig op internet de vergelijking maken welke fiets je voor dit bedrag kunt aanschaffen. Heb je een bepaalde fiets op het oog, laat je dan adviseren door een fietsspecialist. Deze kan je vertellen of de fiets past bij het doel waar je hem voor wilt gebruiken. Hij/zij kan je ook een fiets van een ander merk aanraden, die minstens net zo goed is, maar een stuk goedkoper. Op die manier ben jij het beste uit!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *