Weekendje weg Groningen

Wil je een leuk en voordelig weekendje weg boeken in Nederland? Boek dan een weekendje weg naar Groningen. Deze bruisende studentenstad is een oude stad met een jong hart. Je kunt hier niet alleen kennismaken met een stukje cultuur en historie, maar ook uitstekend een hapje eten of een drankje doen op de vele terrasjes die de stad rijk is. Als je jezelf of je partner een leuk cadeau wilt doen, dan is een weekendje weg naar Groningen zeker een aanrader.

De leukste bezienswaardigheden van de stad

De belangrijkste trekpleister in Groningen is ongetwijfeld de Martinitoren. Deze toren is 96,8 meter hoog. De skyline van Groningen wordt al ruim 500 jaar bepaald door deze grootse toren. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad, dus het is de moeite waard om de toren te beklimmen. Deze bezienswaardigheid kun je vinden aan de Grote Markt in Groningen.

De Grote Markt zelf is ook een aanrader om te verkennen. Het is het middelpunt van de stad en je vindt er naast de Martinitoren ook het stadhuis van Groningen. Overal in het centrum van de stad vind je prachtige historische gebouwen, oude pakhuizen en mooie hofjes. Deze zijn de moeite waard om te ontdekken tijdens een gezellige weekendje weg in de mooie stad Groningen.

Overnachten en uitgaan in Groningen

Op diverse locaties in de stad kun je een ontspannen overnachting boeken inclusief ontbijt. Qua activiteiten hoef je je in Groningen al helemaal geen zorgen te maken. Er is namelijk altijd wel iets te doen in de stad. Bovendien kun je in Groningen uitgaan alsof de morgen niet bestaat. Je kunt uitgebreid gaan stappen van de Poelestraat tot de Grote Markt en alles dat daar tussenin ligt. Ga naar de film, bezoek het casino of bezoek een interessante theatervoorstelling.

Parkeren in Groningen

Natuurlijk kun je met het openbaar vervoer afreizen naar Groningen, maar het is nog leuker om met de auto te gaan. Via Q-Park kun je op verschillende manieren parkeren in Groningen. Uiteraard liggen de parkeergarages op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Winkels, uitgaansgelegenheden en hotels liggen altijd dichtbij de parkeergarage. Kortom, kom gerust met de auto naar Groningen en parkeer voordelig en comfortabel via Q-Park Groningen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.