Tuin

Een mooie voortuin creëren

De voortuin is als het ware het visitekaartje van je huis. Als je bezoek krijgt is dit het eerste wat zij te zien krijgen. Maar ook jij moet kunnen thuiskomen in een fijne omgeving. Na je werk of na een rondje hardlopen ‘s avonds. Dan is het heerlijk als je thuiskomt bij een voortuin die helemaal bij jouw stijl past. Ook de verlichting is van belang. Vooral in de wintermaanden is het al vroeg donker. Dan moet je huis een fijne en veilige omgeving zijn. Goede Fagerhult outdoor verlichting kan je hierbij helpen. Maar welke tuin past nou eigenlijk het beste bij jou? Hier geven we je enkele opties!

Bloemen

Wil jij een romantisch effect creëren in je voortuin? Kies dan voor bloemen en bloeiende planten. Rozen, lavendel en hortensia zijn goede voorbeelden voor kleur in de voortuin. Kies vooral voor makkelijke soorten die lang bloeien. Maar aan de winter moet je natuurlijk ook denken. Dan staan de bloemetjes niet in bloei en kan het al snel een saaie bedoeling worden. Het is dus belangrijk om ook wat groen in de tuin te hebben wat in de winter ook groen blijft. Hier kun je bijvoorbeeld buxushaagjes voor gebruiken. Deze zorgen meteen voor wat structuur in de tuin. Heb je een hekel aan hommels en andere insecten? Houd hier dan wel rekening mee. Bloemen trekken deze namelijk veel aan.

Onderhoudsvriendelijk

Veel mensen willen graag een onderhoudsvriendelijke voortuin. Is uren onkruid wieden, snoeien en boompjes planten ook niks voor jou? Er zijn genoeg onderhoudsvriendelijke tuinen die je zelf kunt creëren. Als je slim gebruikt van bepaalde materialen kan een tuin onderhoudsvriendelijk en toch heel stijlvol zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor grind of houtsnippers. Als je hier anti-worteldoek onder legt heb je veel minder last van onkruid. Maak verder gebruik van materialen die lang meegaan zonder veel onderhoud. Een paar grote plantenbakken zijn bijvoorbeeld heel mooi. Gevuld met makkelijke planten of siergrassen geven deze een stijlvolle uitstraling. Grote tegels hebben minder onderhoud nodig dan kleine tegeltjes, omdat hier minder onkruid tussen gaat zitten.

Gestructureerd

Een hoop mensen houden van orde, zo ook in de voortuin. Een gestructureerde voortuin is dan perfect. Je kunt mooie, groene beplanting gebruiken om structuur te creëren. Leibomen en haagjes zijn hier heel geschikt voor. Gesnoeide beplanting geeft een stijlvolle en rustige uitstraling. Als je wat meer seizoensbeleving wil creëren voeg je hier nog wat bloeiende planten aan toe. Ook struiken en bomen met een herfstkleur zijn een mooie toevoeging.

 

Klassiek

Ook de klassieke voortuin kan heel mooi staan. Vooral bij een klassiek huis is dit perfect. Wil jij dit effect ook graag creëren? Kies dan voor een symmetrische indeling, haagjes en ornamenten. Bij ornamenten kun je denken aan een zonnewijzer, een waterschaal of een beeld. Een ijzeren hekje maakt het geheel helemaal af. light-bulb-1209491_640

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *