Tuin

Het gebruik van wilgenmatten

Voordat ik uitleg hoe je wilgenmatten het beste kunt gebruiken is het belangrijk om eerst te weten wat de wilg precies is. De wilg is een boom met veel pluizen eraan. Het zijn vaak grote brede bomen met veel takken en een brede stam. Er zijn veel soorten wilgen, en er kunnen dus ook veel soorten wilgenmatten zijn. Bekijk dus goed welke wilgenmatten jij het mooiste vind en welke matten je het liefste in of rondom je huis wilt hebben. Ze hebben namelijk allemaal een andere uitstaling en andere kleur. Als je een lichte kleur wilgenmat koopt kun je ze altijd nog donkerder maken.

Wilgenmatten gebruiken in je tuin

In je tuin kun je de wilgenmatten gebruiken als natuurlijke tuinafscheiding. Hiermee kun je jouw stadse tuin net iets natuurlijker laten lijken. Deze matten kun je gemakkelijk monteren, omdat de takken in elkaar geweven zijn waardoor je gemakkelijk ti-rips of andere klipjes tussen de takken kunt drukken.

Daarnaast kun je de matten ook gebruiken om aan te geven waar je planten moeten groeien. Dan gebruik je dus eigenlijk als een soort plantenbak. Hiermee voorkom je dan de planten in je tuin overal heen groeien.

Wilgenmatten gebruiken op een balkon

Er zijn veel appartementen en flats in Nederland. Op het balkon heb je daarom meestal weinig privacy. Iedereen kan je zien, en je kunt gelijk zien waarmee je buren bezig zijn. Je kunt daarom wilgenmatten aan de zijkant van je balkon monteren. Hierdoor zien je buren minder goed waar je mee bezig bent en heb jij gewoon je privacy. Zorg wel dat ze niet te hoog zijn want dan komt er geen zon meer binnen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *