Tips

Je bevindt je nu op de pagina tips van de artikelsite FFmakkelijk. Hier kun je een aantal tips terug lezen welke je kunnen helpen om je artikel beter vindbaar te krijgen en zijn werk te laten doen.

Koppen

Gebruik in je artikel een aantal koppen. Koppen zorgen voor een verbetering van de leesbaarheid. Hier doe je niet alleen de bezoeker een plezier mee maar ook Google. Uiteindelijk wil je ook dat je artikel geïndexeerd wordt door Google en je meer traffic kunt genereren met je artikel. Hieronder in de afbeelding kun je zien hoe je de koppen aanroept. Selecteer het woord (de kop) en kies in het editors-menu de juiste kop. Kop 1 gebruik je maar 1x in je tekst en de rest van de koppen kun je vaker gebruiken. De volgorde van de koppen is wel belangrijk. Stap niet over van kop 1 naar kop 3 maar naar kop 2.

seo-koppen

Afbeeldingen

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Een bezoeker/lezer is lui en de aandacht zal snel worden getrokken naar afbeeldingen. Als je de juiste afbeelding gebruikt dan informeer je de bezoeker sneller en bovendien is Google dol op afbeeldingen. Zorg dus dat je artikel een of meerdere afbeeldingen bevat en geef de de juiste omschrijving mee. Mensen zoeken regelmatig op afbeeldingen en als jouw afbeelding die bij je artikel staat gevonden wordt, dan wordt jouw artikel ook gevonden. Mensen kunnen via je link op je site terecht komen en hierdoor vergroot je de kans om via deze weg weer gevonden te worden.

bloem-steen

 

Delen

Onderaan de pagina heb je diverse ‘share’ iconen waaronder die van enkele social media. Deel je artikel op Facebook, Twitter of Google plus. Hierdoor krijg je een social media verwijzing naar je artikel en daardoor wordt je artikel weer sterker. Niet alleen wordt hij dan beter gevonden maar krijgt je link ook meer waarde. Delen dus!

social-media-delen-artikelsite

 

Sterren

Je kunt je eigen artikel waarderen door op de sterren te klikken onderaan je bericht. De gemiddelde beoordeling vind je weer terug in de zijbalk welke op elke pagina getoond wordt. Alleen de top 5 wordt weergegeven dus zorg ervoor dat jij de meeste sterren hebt om meer aandacht voor je artikel te krijgen. Beoordeel zelf en vraag je vrienden.

sterren-artikel-site