GezondheidSport

Tips voor conditie verbeteren

Een goede conditie is voor iedereen belangrijk. Wie geen goede conditie heeft zal het namelijk in de dagelijkse bezigheden ongetwijfeld merken. Even kort een sprintje trekken, tegen de wind in fietsen of snel de trap op lopen. Als dit zwaar voor je is, dan is het tijd om iets aan je conditie te gaan doen. Wanneer je start met de conditie verbeteren, zal je al snel merken dat je met sprongen vooruit gaat. Het is van belang om hierin te investeren, want je krijgt er zoveel meer voor terug.

 

Motivatie en tijd

Voor een goede conditie hoef je echt niet dagelijks intensief te sporten. Wie hiervan uit gaat zal de lat voor zichzelf van te voren al te hoog leggen. En een te hoge lat al er voor zorgen dat de drempel te groot is om überhaupt iets aan de conditie te doen. Het is wel van belang dat jij je sportmomenten in je agenda plant. Een lege agenda is binnen no time gevuld, dus blok die sportmomenten en doe het ook echt. Maak dan ook een goed plan voor jezelf. Voor sommige mensen is het ideaal en eenvoudig om thuis te gaan sporten, maar veel mensen hebben de structuur en coaching van een sportschool nodig. Denk dus na wat jij nodig hebt om in beweging te komen en conditie verbeteren.

 

Trainingsschema

Om je conditie te willen verbeteren moet je het trainen ook langzaam opbouwen. Wie weinig heeft gesport, loopt een vergroot risico op blessures bij een eerste intensieve training. Vergeet ook vooral nooit om een goede warming up te doen. Dit doe je door voor het trainen goede stretchoefeningen te doen. Wissel daarbij verschillende vormen van training af. Zo doe je de ene week een conditie training en de week erna krachttraining. Zo kan je het best de conditie verbeteren.

 

Women Sports Only

Bij Women Sports Only in Schoohoven wordt je op een persoonlijke wijze gecoacht in conditie verbeteren. Ze kijken naar jouw behoeften en welke vormen van training bij jou past. Wil jij je conditie verbeteren, loop dan eens binnen bij Women Sports Only of kijk op de website voor meer informatie.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *