Sport

Voor ieder een passende rondleiding in de Arena!

De Arena is natuurlijk, zoals velen wel weten, het stadion en tevens de thuishaven van voetbalclub Ajax. Dé voetbalclub van onze hoofdstad Amsterdam. Naast Ajax, speelt ook het Nederlands elftal regelmatig wedstrijden in het stadion. Dit worden interlands genoemd. Naast voetbal vinden er zo nu en dan ook concerten en feesten plaats. De Arena is daar bij uitstek voor geschikt. Veel mensen weten dit wel. Maar…wist u ook dat u rondleidingen kunt volgen in het stadion? Hoe leuk, een tour door de Arena.

Waarom een rondleiding?

Soms heeft u even geen inspiratie voor de activiteit die u samen met uw partner, vrienden of vriendinnen, kinderen of wie dan ook wilt gaan doen. Dat is niet erg, het overkomt namelijk iedereen. U kunt ook niet altijd weten wat u moet doen, want er is immers een zo groot activiteitenaanbod. Het liefste wilt u waarschijnlijk iets bijzonders doen, dat nog niemand heeft gedaan. Een keer iets anders dan de dierentuin of het pretpark, daar kan iedereen opkomen. Denk eens aan een rondleiding in de Arena. Dat is een keer iets anders dan de meest voor de hand liggende activiteiten. De kans dat de mensen waarmee u de activiteit gaat doen al een keer een rondleiding heeft gehad in de Arena is klein. Weinig mensen weten namelijk dat er in de Arena rondleidingen worden gegeven. Het is een leuk, verrassend en niet-doorsnee uitje die u en uw metgezellen nog lang gaat bijblijven.

Welke soorten rondleidingen?

In de Arena worden verschillende rondleidingen gegeven. Hierbij wat inspiratie:

  • De Arena stadiontour: Heeft u altijd al eens willen weten hoe het grote stadion in onze hoofdstad van één van de meest succesvolste voetbalclubs eruit ziet? Dan is dit uw kans! Onder leiding van een gids, krijgt u tijdens een tour een kijkje achter de schermen. Er is keuze uit een Nederlandstalige of Engelstalige gids. U kunt (bijna) het hele jaar door terecht voor een rondleiding.
  • De kidstour: voor de kleintjes onder ons is deze tour speciaal opgezet. Kinderen vanaf 5 tot 12 jaar oud kunnen tijdens deze tour een paar uur hun energie kwijt. De kids krijgen een soort Arena-paspoort dat vol met vragen en opdrachten staat. De tour sluit af met een souvenir voor thuis en een drankje met iets lekkers erbij. Ook worden er nog een paar leuke voetbalspelletjes gespeeld. Het is volledig op kindjes ingericht. Dit maakt de tour ook ideaal voor kinderfeestjes bijvoorbeeld.

Ook is er nog een speciale tour voor groepen, schoolreisjes en een combinatie tussen de Arena stadiontour met een canal rondvaart. Voor ieder een passende tour!

Waar parkeren bij Arena?

Als u een rondleiding gaat volgen bij de Arena, zult u ergens uw auto moeten neerzetten. Amsterdam staat bekend als drukke stad waar u niet makkelijk een parkeerplekje kunt vinden. Maar bij de Arena hoeft u uzelf hier geen zorgen om te maken. Parkeren bij de Arena is namelijk erg makkelijk. De parkeergarages van de Arena liggen dichtbij de snelweg en op nog geen 10 minuten lopen van het stadion. Ook kunt u een parkeerkaart kopen per evenement, voetbalwedstrijd of concert. Dat is super handig, omdat u dan verzekerd bent van een parkeerplaats in de parkeergarage voor de deur.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *