Social media

Het nut van sociale media

social-media-kanalen

Eigenlijk heeft iedereen die je kent wel een sociale media profiel. Sociale media heeft ons leven verandert en gaat ons leven nog veel meer veranderen; of we nou willen of niet. In dit artikel gaan we bespreken wat nou precies het nut is van sociale media. Lees je met ons mee?

De opkomst van sociale media begon in Nederland eigenlijk met Hyves. Het was een nieuw platform die alleen in Nederland aangeboden werd. Ongeveer vijf jaar maakte Hyves de dienst uit om vervolgens plaats te maken voor het internationale Facebook. Vandaag de dag is het aantal sociale media websites flink vergroot. Welke gebruik jij? En waarom?

 

De voordelen van sociale media

Alhoewel er gevaren aan sociale media zitten, moeten we ook veronderstellen dat er voordelen aan zitten. Het grote voordeel van sociale media is dat je ten alle tijden iemand plus-en-minpuntenlocatieonafhankelijk (in Nederland tenminste) een bericht kunt sturen. Het enige wat je nodig hebt is een device in de vorm van een smartphone, tablet, computer of een laptop en werkend internet. Ieder moment van de dag hebben wij toegang tot sociale media.

Via sociale media kun je anderen volgen of vrienden met iemand worden. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker in contact met iemand kunt blijven. Zo moest je iemand in het verleden bezoeken, bellen of een brief sturen, terwijl je nu een berichtje via Facebook of andere sociale media kunt sturen. Gelukkig gaat het tegenwoordig een stuk makkelijker, waardoor je:

  •         Met vrienden makkelijker in contact kunt blijven
  •         Je dus meer vrienden kunt hebben
  •         Je in contact kunt blijven met buitenlandse vrienden

Een ander voordeel is dat je mensen om hulp of advies kunt vragen. Er zijn altijd mensen die jou kunnen helpen, waarvan je niet wist dat ze jou kunnen helpen. Door een berichtje of een oproepje op je tijdlijn te zetten (van bijvoorbeeld Facebook) kan iedereen reageren om jou te helpen.

Een ander voordeel is dat consumenten meer recht van spreken krijgen. In principe kan geen bedrijf zich niet meer permitteren om sociale media links te laten liggen. Zij worden via sociale media beoordeelt op kwaliteit en service, waardoor ze genoodzaakt zijn om hoge kwaliteit en service aan te bieden.

 

De nadelen van sociale media

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan sociale media. Zo kun je ook stellen dat mensen minder sociaal van sociale media worden, omdat ze alleen nog maar tijd op hun mobiel doorbrengen. Persoonlijk denk ik dat je van alles nooit teveel moet nemen. Hetzelfde geldt voor sociale media.

 

Facebook super populair

facebook-likesFacebook is op dit moment een van de meest populaire social media kanalen. Van jong tot oud is actief op Facebook en dagelijks komen er een zeer groot aantal gebruikers bij. Bedrijven maken ook veel gebruik van Facebook en zetten hun pagina commercieel in. Meer facebook likes betekent meer populariteit en dat onderscheidt je weer van de rest. Instagram werkt daarentegen weer met volgers en Youtube met views

5/5 - (13 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *