ShoppenVrijetijd

Winkelen in Centro Oberhausen

winkelen in Centro Oberhausen
Centro Oberhausen nog steeds het grootste winkelcentrum van Europa

Winkelen in het grootste winkelcentrum van Duitsland is nog steeds geliefd. Jaarlijks ontvangt dit megawinkelcentrum meer dan 22 miljoen bezoekers. Ook steeds meer Nederlanders gaan regelmatig winkelen in dit grootste winkelcentrum van Duitsland.
Centro Oberhausen herbergt meer dan 250 winkels op een totaal oppervlak van meer dan 115000 vierkante meters of 16 voetbalvelden.. De grootste winkels zijn het warenhuis Galeria Kaufhof met meer dan 23000 vierkante meter op ruime afstand gevolgd door de modeketens SinnLeffers (11000 m2) en Peek en Cloppenburg (8000 m2), C&A en electronicaconcern Saturn. In het complex bevinden zich meer dan 20 horecagelegenheden. Door de gunstige ligging van Centro Oberhausen tussen de grote steden Oberhausen, Bottrop en Dinslaken en Duisburg is Centro Oberhausen binnen 30 minuten bereikbaar voor meer dan 3 miljoen mensen. Daarnaast zijn in de loop van de jaren in de directe nabijheid van Cenrto Oberhausen diverse uitgaansgelegenheden ontstaan waarmee de bezoekers het winkelen in Centro Oberhausen kunnen combineren met een dagje uit zoals een bezoek aan een museum of dierentuin.
Kunstmuseum Gasometer Oberhausen
Kunstliefhebber kunnen een bezoek brengen aan de Gasometer. Met zijn hoogte van meer dan 117 meter is dit markante gebouw een herkenningsbaken geworden voor de verre omgeving van Oberhausen . Sinds de afbouw van de zware industrie in het Ruhrgebied is dit industrieel monument omgebouwd tot een kunstmuseum met diverse toonaangevende tentoonstellingen. Verder moet u zeker van de gelegenheid gebruik maken om vanaf het dak van Gasometer te genieten van het prachtige uitzicht over het complex Neue Mitte.

Sea Life Aquarium.
Gaat u me t kinderen op stap dan is een bezoek aan het Sea life auarium een echte aanrader. Hier kunt u het onderwaterleven beleven zoals u dit nog nooit heeft gezien. Meer dan 5000 zeebewoners leven in meer dan 400 aquaria. Hoogtepunt is een grote onderwatertunnel waar u zich als een echte diepzeeduiker in de oceaan waant.
Kortom een dagje Winkelen in Oberhausen is meer dan een alleen maar winkelen. In de directe omgeving van het winkelcentrum zijn voldoende gelegenheden voor een heerlijk dagje uit.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *