Overige

Zo komt u in aanmerking voor een certificering voor brandmeldinstallaties

Tegenwoordig wordt bijscholing steeds vaker gedaan in bedrijven. Medewerkers krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied en kunnen hun interesse verder uitbreiden door middel van het volgen van een cursus of een training. Dit is natuurlijk goed voor de carrière van de medewerker, maar is ook voor de werkgever van grote waarde. Het zorgt er namelijk voor dat de medewerker zijn of haar werkzaamheden nog beter kan uitvoeren en dat u meer kunt bieden aan klanten. Er kan dan namelijk meer kennis worden overgedragen. Dit artikel gaat over bijscholing op het gebied van brandmeldinstallaties.

Een cursus volgen

Brandmeldinstallaties zijn niet eenvoudig. Er zitten veel haken en ogen aan en daarom is het aan te raden dat elk installatiebedrijf haar medewerkers een certificering laat behalen. Hiervoor kunnen deze medewerkers een cursus installatiedeskundige brandmeldinstallaties volgen bij opleidingsinstituut Kenteq. Deze cursus duurt een paar dagen en levert een certificering op. In de cursus leert u, als medewerker, hoe brandmeldinstallaties moeten worden gemonteerd, geïnstalleerd, geïnspecteerd en onderhouden moeten worden. U mag u na afloop van deze cursus een gekwalificeerde brandmeldinstallatie specialist noemen.

Randvoorwaarden van de cursus

Zoals elke cursus heeft ook de cursus voor installatiedeskundige van brandmeldinstallaties een aantal randvoorwaarden. Deze voorwaarden dienen in acht te worden genomen door het bedrijf of door de organisatie, maar ook door u als medewerker die de cursus gaat volgen. Om de cursus volledig af te kunnen ronden, dient u minimaal over mbo werk- en denkniveau te beschikken. Deze dient u te hebben verkregen door een passende opleiding of door relevante opgedane werkervaring. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Tijdens de cursus is het noodzakelijk dat u de laatste versie van de norm NEN 2535 meeneemt. Hierover moet u dus al beschikken, voorafgaand aan de cursus.

Het programma van de cursus

In de cursus komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: basis brandveiligheid, verschillende aspecten brandmeldsystemen, kennis en normering over het installeren van brandmeldinstallaties, het installeren van brandmeldinstallaties en een examentraining. U sluit deze cursus namelijk af met een examen. De examentraining is een goede oefening op de officiële toetsing. Zo kunt u de cursus behalen en kunt u uw diploma in ontvangst nemen.  Na afloop ontvangt u het diploma ‘Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties’. Dit diploma is een geldig bewijs van vakbekwaamheid, volgens de regeling ‘Brandmeldinstallaties’. Dit geeft meer mogelijkheden in de dienstverlening.

Extra informatie over de cursus

De cursus installatiedeskundige brandmeldinstallaties van Kenteq duurt drie dagen, maar is ook te verdelen over zes avonden. Er is een subsidie mogelijk en u betaalt geen inschrijfgeld. Laat u voorafgaand aan de cursus voorlichten over de subsidiemogelijkheden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *