DierenOverige

Wil je meer leven in de brouwerij? Ga een dwergkonijn kopen!

Wanneer je wat meer leven in de brouwerij wilt, dan is een huisdier een uitstekend idee. Alleen is het altijd de vraag wat het gaat worden. Je kan natuurlijk voor een hond of een kat kiezen, maar ook wel eens gedacht aan een dwergkonijn kopen? Dwergkonijnen zijn erg sociale dieren en erg leuk om te houden. Daarnaast zijn ze ook redelijk gemakkelijk te verzorgen en ook erg leuk voor kinderen!

 

Wat moet je doen als na het dwergkonijn kopen?

Allereerst is de huisvesting van het dier erg belangrijk. Zo moet je er voor zorgen dat het een goed hok heeft. Dit hok moet ook tegen allerlei dingen bescherming bieden. Zo moet het bescherming bieden tegen de zon. Er moet voldoende schaduw te vinden zijn in het hok zodat de dieren uit de zon kunnen. Daarbij moet het hok ook voldoende bescherming bieden tegen regen. De dieren moeten makkelijk in het nachtverblijf kunnen om zo tegen de regen te schuilen. Een wat minder voor de hand liggende bescherming, maar niet onbelangrijk is de bescherming tegen roofdieren. Dwergkonijnen kunnen makkelijk door roofdieren gegrepen worden, dus een goede bescherming daartegen is noodzakelijk.

 

Na het dwergkonijn kopen heb je ook goede voeding nodig

De voeding van de dwergkonijnen is vanzelfsprekend erg belangrijk. Allereerst is het goed om te weten dat dwergkonijn herbivoren zijn. Ze eten dus alleen maar planten en grassen. Daarnaast is het ook handig om te weten dat dwergkonijnen een stuk minder eten dan gewone konijnen. De dieren hebben daarentegen toegang nodig tot genoeg, vers hooi. Daarbij vinden de dieren verse wilgentakken ook erg lekker. Hier zitten dan ook vitaminen in die de dieren goed kunnen gebruiken. Die vitaminen zorgen er dan ook voor dat ze minder snel ziek worden. Als aanvulling op hun voeding is het goed om conditie korrels te gebruiken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *