DierenOverige

Waarom de Wyandotte kriel zo interessant is

Wanneer je opzoek bent naar een leuk kippen ras, dan kan je voor een minder leuke verrassing komen te staan. Het is namelijk zo dat er enorm veel rassen zijn waar je uit kan kiezen. Je ziet dan door de bomen het bos niet meer. Een leuk kippenras is dan de Wyandotte kriel! Dit kippen ras komt in allerlei kleur stelling en kent veel voordelen!

 

De Wyandotte kriel heeft verschillende, interessante eigenschappen

Allereerst is het leuk om te weten waar dit soort vandaan komt. De kippen kennen hun oorsprong in de Verenigde staten waarna de kippen gefokt werden en later over de hele wereld beschikbaar werden. Doordat deze soort verschillende mooie eigenschappen heeft, werd het aantrekkelijk om dit ras te fokken. Uiteindelijk zijn er ook verschillende hobbyisten er mee aan de haal gegaan en ontstond uit eindelijk de kriel ras. De kippen zijn in ons land erg populair om hun karakter en hun eigenschappen. Zo zijn de kippen erg sociaal en ook goed met kinderen. De kippen zijn namelijk erg rustig en kalm, en ook zijn ze gemakkelijk tam te maken. Dit zorgt er voor dat ze goed samen gaan met kinderen.

 

De wyandotte kriel is verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen

Dit kippen ras is naast het feit dat ze kalm en rustig zijn, ook bekend om het feit dat ze beschikbaar zijn in mooie kleuren. Normaal gesproken zijn de dieren herkenbaar aan hun roze kam en hun gele poten. Dit is wat hun herkenbaar maakt. Verder kunnen de veren, totaal van kleur verschillen! Het is bekend dat de dieren in 25 verschillende kleuren voor komen. Hieronder is een opsomming van verschillende, populaire kleuren die beschikbaar zijn:

  • Goudpatrijs
  • Zilverpatrijs
  • Zilverzwart gezoomd
  • Buffcolumbia
  • Columbia
  • Zwart
  • Wit
  • Roodporselein

 

Verder zijn er nog meer kleurslagen beschikbaar welke ook wat meer zeldzaam zijn. Het kan namelijk voor komen dat de kleurslagen iets afwijken waardoor ze nog meer uniek zijn.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *