Overige

Uitbesteden loonadministratie geen goed idee? Onzin!

Is uitbesteden loonadministratie geen goed idee? Juist wel!

Veel ondernemers zien hun loonadministratie als administratieve rompslomp welke de ondernemer ongelooflijk veel tijd en geld kost, hierdoor besteden bijna alle ondernemers dit uit. Uitbesteden loonadministratie geeft veel ondernemers rust waardoor ze zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn: het uitvoeren van hun vakgebied en het runnen van een eigen onderneming. Het uitbesteden van de loonadministratie is dus de ideale manier om tijd te winnen en geld te besparen. Want, zoals een goed administrateur of accountant betaamt: zij kosten geen geld, zij verdienen geld voor een onderneming. Daarnaast kan de ondernemer en zeker van zijn dat alles goed geregeld is!

Loonadministratie, een vak apart!

Een loonadministratie is een vak apart, op dit vlak is veel kennis nodig. Het is daarom verstandig dat ondernemers hun loonadministratie uitbesteden aan administratie- of accountancykantoren waar specialisten werken die er veel verstand van hebben. Een loonadministratie bestaat uit veel verschillende berekeningen en formulieren. De belangrijkste formulieren zijn hierbij de loonstrook, loonstaat en de jaaropgave. Deze formulieren zijn van groot belang om het loon en eventuele verschuldigde bedragen te berekenen voor de werknemer. Bijkomende berekeningen en formulieren hierbij zijn:

  • verminderingsbeschikkingen
  • loonbelastingverklaringen

Daarnaast zijn de door de werkgever afgegeven abonnementen (denk hierbij aan de NS Business Card) en kaartjes als werknemers een onkostenvergoeding krijgen als deze met per openbaar vervoer reizen. Al deze uitgaves moeten goed worden geadministreerd, zo ook beloningen als onkosten voor bijvoorbeeld de carpoolregeling of de vrij-vervoerregeling afdrachtsverminderingen, onkostenvergoedingen, eindheffingen en verstrekkingen. Al deze regelingen moeten uit een overzicht direct helder zijn.

Uitbesteden loonadministratie, een goed idee!

Het is dus een goed idee om als ondernemer de loonadministratie uit te besteden aan een administratie- of accountancykantoor. Bij een administratie- of accountancykantoor werken specialisten op het gebied van loonadministratie welke alle ins en outs kennen en daardoor de ondernemer perfect van dienst kunnen zijn! Een oproep aan alle ondernemers: het uitbesteden van de loonadministratie is het beste wat u kunt doen voor de onderneming!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *