Overige

Tips afsluiten zakelijke energie

Als ondernemer zijnde moet je vaak zelf veel zaken regelen. Dit kunnen ook zaken zijn waar je als ondernemer niet altijd verstand van hebt. Een van deze zaken is het afsluiten van een energiecontract. Als ondernemer kun je ervoor kiezen om een zakelijk energiecontract af te sluiten met een bepaalde energieleverancier. Maar wat voor zaken spelen hierin eigenlijk een rol en waar moet je opletten? Tips afsluiten zakelijke energie kunnen hierbij helpen.

Bedingen van gunstige prijs bij energieleverancier

De meest belangrijke reden voor een ondernemer om een zakelijk energiecontract af te sluiten is het bedingen van een gunstige prijs bij zijn energieleverancier. Des te meer energie er wordt afgenomen en hoe langer de contractduur is, des te voordeliger is het tarief.

Uitstekende service

Een van de factoren waarom je voor een zakelijk energiecontract kan kiezen is de service. Bij zakelijke energieleverancier is de service persoonlijker, efficiënter en sneller. Vaak bieden deze energieleveranciers ook nog fiscale voordelen.

Juiste aansluiting

Zorg altijd voor een juiste aansluiting. Als ondernemer gebruik je zowel particulier als zakelijk stroom, maar als ondernemer zijnde gebruik je meer stroom dan als particulier. Machines zijn echte stroomvreters en het is wel van belang dat deze op het zakelijke netwerk zijn aangesloten.

Kijk goed naar de prijzen

Vergelijk de prijzen goed, want er zit verschil tussen zakelijke en particuliere energie. Let niet alleen op de prijs van stroom en/of gas, maar ook op andere kosten zoals administratiekosten, btw en overige kosten.

Vast of variabel contract kiezen

De keuze maken tussen een vast en variabel contract is afhankelijk van het verbruik van stroom. Wanneer je een grote afnemer bent dan is het verstandiger om te kiezen voor een vast contract. Zo heb je altijd in gaten wat je kosten zijn voor energie. Een variabel contract kan voordelig zijn wanneer de stroomprijzen sterk dalen, maar als deze juist stijgen kan dit fors in de papieren lopen.

Werk tijdens daluren

Wanneer je als ondernemer of ZZP’er vanuit huis werkt dan is het verstandig om te werken tijdens daluren. Dan zijn de prijzen voor stroomverbruik lager dan wanneer je aan het werk bent tijdens het hoog tarief.

Aftrekposten voor zakelijke energie

De kosten die je voor zakelijke energie maakt zijn mogelijk aftrekbaar. Pleeg hier overleg over met de boekhouder of belastingadviseur. Dit geldt ook voor de btw van de energiekosten, die ook mogelijk aftrekbaar zijn. Ook hierbij moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *