Overige

De studenten intro’s komen er weer aan

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en voor kersverse studenten betekent dit maar één ding: de studenten intro’s komen er weer aan! Wat een studenten intro precies is en wat je je moet voorstellen van een introductieweek voor studenten, lees je op deze pagina. Zeker als je dit schooljaar zelf gaat beginnen met studeren en niet zo goed weet wat je moet verwachten van jouw intro, is de informatie op deze pagina interessant voor jou.

Wat is een studenten intro?

Een studenten intro is een dag of een week om kennis te maken met het studentenleven in een bepaalde stad. De meeste intro’s worden georganiseerd door studentenverenigingen, maar studieverenigingen of zelfs opleidingen kunnen ook studentenintroducties organiseren. Je leert niet alleen de stad kennen waar je na de zomervakantie gaat studeren, maart leert ook andere studenten kennen die dat jaar gaan beginnen met studeren en je komt eventueel al wat te weten over de opleiding die je gaat volgen. Overigens draait de dag of de week vooral om lol maken, dus zie het vooral niet als een saaie voorlichting.

Een studenten introductie: wat kun je verwachten?

Een studenten introductie bestaat meestal uit vaste elementen, zoals leuke opdrachten, gezellige mensen om je heen en shotjes. Je leert mensen kennen door opdrachten met elkaar te doen, je slaapt vaak samen in een tent of in een complex om elkaar nog beter te leren kennen en overal waar je bent worden shotjes, wijn en bier gedronken. Heb je een opdracht goed gedaan, dan kun je dit bijvoorbeeld vieren met een shotje Dropshot drank. Heb je een opdracht verloren, dan vier je dit ook met een shotje of biertje. Heb je eigenlijk niets te vieren, dan wordt er alsnog een fles drank opengemaakt om gezellig samen te drinken. Bereid je maar goed voor, want tijdens de studentenintroducties leer jij te zuipen als een echte student.

Veel drank, gezelligheid en opdrachten

Wat je precies gaat doen tijdens jouw studentenintro, is geheel afhankelijk van de opleiding die je gaat doen, de studievereniging die jou intro organiseert en/of de studentenvereniging die jouw opleiding gaat doen. Ook verschillen de intro’s per stad, want in Nijmegen gaat het er bijvoorbeeld heel anders aan toe dan in Utrecht of Amsterdam. Het is dan ook moeilijk te zeggen wat je precies gaat doen tijdens je intro, maar je kunt je in ieder geval voorbereiden op veel drank, gezelligheid en grappige opdrachten.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *