Overige

Smoothie bar in een food truck

Food festivals, ze komen als paddenstoelen nuit de grond. Ieder jaar worden het er meer en de populariteit neemt ook nog steeds toe. Naast het eten van voedselspecialiteiten uit diverse landen zien we ook een stijging aan populariteit aan de smoothie bar. Yoghurtdrankjes zijn helemaal booming onder de millennials.  Ook op food festivals zien we deze trend steeds meer verschijnen. Maar wat is er op dit gebied nu allemaal mogelijk? In deze blog nemen we dit allemaal met je door.

 

Smoothie bar met fruitdrankjes

Wat als eerste erg populair is zijn verschillende fruitdrankjes. Mensen gooien hierbij daadwerkelijk de vreemdste combinaties aan fruit door elkaar. Dit experimenteren heeft in het verleden al diverse malen geleid tot diverse nieuwe smaken. Deze drift tot uitproberen maakt de huidige generatie culinaire ontdekkingsreizigers. Niets is te gek en alles is mogelijk in de smoothie bar. Als het maar gezond is. Want ook dat is een zeer belangrijke factor.

 

Groente

Naast fruit is ook groente zeer geschikt om te verwerken in een smoothie. Diverse combinaties worden gemaakt voor de echte gezondheidsfreak. De smoothie met groente is echter wel een stukje ingewikkelder dan de fruitvariant. Het is bijna ondoenlijk om een groene smoothie te maken zonder er fruit aan toe te voegen. Dit omdat groente van nature een stuk minder sap in zich heeft. De bar is zich hiervan bewust en houdt hier bij het ontwikkelen van nieuwe smaken altijd rekening mee

 

Zuivel

Een populair aspect wat we eerder al genoemd hebben is zuivel. Yoghurt is bijna niet meer weg te denken in de smoothie bar. Mede door de gezonde bacteriën die hierin zitten heeft het een zeer positieve werking op het immuunsysteem van de mens. Niemand wil ziek worden, dus dit verklaart ook direct de populariteit. En de vraag naar dit soort drankjes blijft ook maar toenemen. Voorlopig is er dus nog geen afname van deze. Bijzondere trend.

 

Ook benieuwd naar welke smoothies er allemaal zijn? Bekijk dan ook eens ons vorige blog over diverse zeer populaire smaken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *