Overige

Slaapadviseurs

Wist jij dat je ongeveer een derde van de tijd van je leven slaapt? Niet iedereen staat hier bij stil. Een dag heeft 24 uur waarvan je gemiddeld 7 a 8 uur zou moeten slapen. Wanneer je dit leest begrijp je vast dat een goede slaap erg belangrijk is. Om deze reden zijn er dan ook slaapadviseurs. Voordat we over slaapadviseurs beginnen is het belangrijk om te weten waaraan een goede slaap nu moet voldoen.

Wanneer slaap je goed?

Goed slapen is voor iedereen anders. De een heeft genoeg aan 5 uur nachtrust terwijl de ander op zijn minst 8 uur nodig heeft. Toch zijn er volgens wetenschappers een aantal zaken waaraan je kunt herkennen of je goed slaapt of niet. Zo zou je bijvoorbeeld binnen 15 minuten in slaap gevallen moeten zijn wanneer je probeert te slapen. Ook is het belangrijk dat je niet of een enkele keer ‘s nachts wakker wordt. Mocht dit wel het geval zijn en je moet even naar de wc, zou je weer snel in slaap moeten kunnen vallen. Daarnaast zijn een normaal ademhalingsritme en hartritme belangrijk, dit is niet bij iedereen het geval. Bij een onregelmatige ademhaling kun je wakker schrikken doordat je te weinig zuurstof krijgt.

Vanzelfsprekend zou je in de ochtend uitgerust wakker moeten worden en energie genoeg moeten hebben om aan de slag te gaan na een stevig ontbijt.

Wat doet een slaapadviseur?

Een slaapadviseur is vaak werkzaam voor een bedden of matrassen zaak. Deze kun je ook zonder adviseur verkopen, maar men verwacht advies. Slaapadviseurs zijn hier in gespecialiseerd. Zodra jij de winkel binnenloopt en rondgekeken hebt, is de kans groot dat je wordt aangesproken daar de slaapadviseur. Aarzel niet om er zelf op af te stappen, zij staan er voor jou en niet andersom.

De slaapadviseur zal eerst een aantal vragen aan je stellen. Voor de adviseur is het van belang om duidelijk te krijgen welk matras het best bij jou zou passen. Hierbij spelen lichamelijke klachten, de omgeving waarin het bed komt te staan en de slaaphouding een belangrijke rol.

Mensen met rugklachten hebben vaak een specifiek soort matras nodig. Dit matras heeft de juiste hardheid nodig om de rug optimaal te ondersteunen. Een te zacht matras zal er voor zorgen dat de rug een kromming heeft wat de rug klachten kan verergeren, terwijl een te hard matras weer voor een stijve rug kan zorgen. Bij het matras keuze is ook het gewicht van belang. Iemand van bijvoorbeeld 90 kg zal een steviger matras nodig hebben dan iemand die maar 55 kg weegt. De weerstand die het matras moet bieden is hierdoor niet altijd hetzelfde. Een goede slaapadviseur kan aan de hand van jouw lengte, gewicht en fysieke klachten een gedegen advies geven voor de juiste matras keuze.
Iedere slaapadviseur zal op zijn eigen manier tot een advies komen, en niet iedere adviseur zal zich even goed kunnen verwoorden.Ook is het mogelijk dat de eerste matras die je aanschaft misschien niet de goede is. Bij de Been slaapadviseurs krijg je de mogelijkheid om proef te slapen. Mocht het matras niet het gewenste resultaat leveren kan er altijd gekeken worden voor een andere matras.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *