Overige

Sim only vs abonnement met smartphone

Vroeger gebruikte iedereen nog een mobiele telefoon, hiermee kon gebeld en gesmst worden. Tegenwoordig loopt men met een smartphone rond waarmee van alles en nog wat gedaan kon worden. Zo kan er gesurft worden op internet, via Skype gebeld worden met beeld, maar ook allerlei apps kunnen gebruikt worden. Van het lezen van het nieuws en openen van de mail tot spelletjes en zakelijke apps. Je kunt het zo gek niet voorstellen of het is mogelijk.

Wat is er verandert?

De evolutie qua mobiele telefoons heeft voornamelijk te maken met de sterke opkomst van ICT over het algemeen. Een van de belangrijkste doorbraken was de komst van internet. Met behulp van internet kon men beter en sneller met elkaar communiceren. Daarbij kwam nieuwe hardware en software kijken. Deze technologische ontwikkelingen zorgden er op den duur voor dat het steeds breder werd toegepast en geaccepteerd. Vroeger had men kleine telefoontjes, zoals een Nokia 3310. Deze waren klein, handzaam, en de batterij ging dagen lang mee. Tegenwoordig worden smartphones steeds groter. Er moeten meer features in komen. Van een vingerafdrukscanner tot waterdichtheid. Je kunt het zo gek niet noemen of het is mogelijk. Een van de nieuwste ontwikkelingen is bijvoorbeeld contactloos betalen. Niet iedereen zit er op te wachten maar het komt er toch. Daarnaast zijn een goede camera, batterijduur en algehele look and feel erg belangrijk. De batterij gaat bijvoorbeeld bij intensief gebruik niet langer dan een dag mee. Het kostenplaatje is ook een flink stuk gestegen. Het allernieuwste A-model kost al gauw €700,-. Voor hetzelfde geld kan men een laptop kopen, toch worden deze modellen massaal verkocht omdat men het nieuwste van het nieuwste wil hebben.

Voor- en nadelen abonnement met smartphone

Een van de grootste voordelen van een abonnement met smartphone is het gemak waarmee je alles kunt afsluiten. Ga naar een winkel van een mobiele provider en je kunt na een kort gesprek een abonnement afsluiten. De abonnementen zelf zijn redelijk statisch. Wanneer je keuze op een smartphone is gevallen past hier altijd wel een abonnement bij. Mocht je een lage abonnementsvorm nemen is het echter wel mogelijk dat je bij moet betalen voor je smartphone. Wanneer je contract bijna ten einde loopt zal deze uiteindelijk stilzwijgend verlengt worden, tenzij je zelf aangeeft wat anders te willen. Normaliter wordt je van te voren gebeld met een aanbieding zodat je klant blijft, maar dit is niet bij iedere provider zo.

Voor- en nadelen sim only abonnement

In vergelijking tot een abonnement met smartphone is een sim only abonnement een stuk goedkoper. Je betaald alleen voor de diensten die je afneemt. De smartphone zul je zelf aan moeten schaffen. Normaliter betaal je om de twee jaar voor een nieuwe smartphone bij je abonnement, bij sim only bepaal je dit echter zelf. Je smartphone staat in principe los van dit abonnement en je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wil je vier jaar met dezelfde smartphone doen? Geen probleem. Wil je om het jaar een nieuwe? Dat kan ook. De keus is geheel aan je zelf. Omdat je geen smartphone bij je abonnement hebt zul je lagere maandelijkse kosten hebben. Dit is een van de voordelen van een sim only abonnement. Een van de nadelen is dat je je smartphone los moet kopen. Voor velen kan dit een grote uitgave zijn, maar wanneer men een B-model of iets oudere smartphone koopt hoeft dit geen probleem meer te zijn.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *