Overige

ODF is onmisbaar

Ooit eens van een Optical Distribution Frame gehoord? Dit is een ODF en heeft alles te maken met internetverbindingen. Dit wordt namelijk gebruikt voor glasvezel bekabeld internet. Een ODF is een verdeelkast die bij jou in de wijk staat. Vanuit deze kast wordt een glasvezel netwerk verdeeld over alle huishoudens. Hier lees je precies wat een het is.

 

ODF

In ons land wordt het glasvezelnetwerk voor internetverbindingen door verschillende partijen beheerd. Denk bijvoorbeeld maar aan Ziggo, KPN, Telfort en XS4ALL. Bij hen kan je een abonnement afsluiten en zorgen zij er op hun beurt voor, dat het internet ook daadwerkelijk tot aan jouw voordeur wordt aangelegd. Al deze aanbieder hebben te maken met een filter waar de ODF nodig voor is. Zie het bijvoorbeeld als Prorail en de NS, Breng of Syntus. De infrastructuur wordt door een ander bedrijf aangelegd, dan die er gebruik van maakt. Zo legt Reggefiber alle glasvezel netwerken aan in Nederland, maar maken de telecomaanbieders hier gebruik van. De infrastructuur wordt dus gefaciliteerd en de telecom aanbieders betalen Reggefiber om gebruik te mogen maken van hun diensten.

 

Onderling verbonden

In elke dorpskern of stad zijn er ongeveer één tot vijf verdeelstations te vinden. Deze worden opgedeeld in twintig zonestations. Op elk zone station zijn dan gemiddeld 2500 huishoudens aangesloten. Vanuit de verdeelstations worden kabels getrokken naar die zonestations, die dus de ODF kasten zijn. Van hieruit wordt het glasvezel verpreidt naar de huizen.

 

ODF van InfraTEL

Veel berdrijven maken ook gebruik van deze verdeelstations in grote kantoorpanden. Ben jij voor jouw organisatie op zoek naar een ODF? Dan kan InfraTEL jou hierbij helpen, inclusief alle benodigde apparatuur. Zij zijn namelijk de grootste groothandel voor telcommunicatie producten. Hier grijp je dus nooit mis. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in hun webshop of ga eens langs in de winkel.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *