Overige

OAB

In Nederland is er een systeem die al decennia lang betere kansen biedt aan jongeren die een achterstand hebben op school. Dit is ook wel het OAB genoemd. Er zijn verschillende manieren om in aanmerking te komen voor extra begeleiding en financiële steun. Zo komen hier jongeren in met een economische achterstand of een culturele achterstand. Dit zijn belangrijke dingen als een kind naar school wil gaan, maar veel jongeren lopen hier toch in achter. Voor deze dingen krijgen jongeren middelen van het rijk om beter te presteren op school. Om deze doelgroep extra kansen te geven in de onderwijsmarkt bieden we ze extra onderwijskansen. Dit kan in de vorm zijn van onderwijstijdverlening of schakelklassen waarin ze veel leren van andere klasgenoten. Ook organiseren we weekendscholen en zomerscholen voor de kinderen die het echt graag willen.

Diensten in combinatie met OAB

We worden ondersteunt door de landelijke overheid in combinatie met onze OAB. Daarbij werken we ook samen met rekenkamers en gemeentes. Op die manier zijn we ook lokaal aanwezig. We geven u graag een greep uit onze dienstverlening. Het eerst wat we doen is een voorlopige evaluatie opstellen van de onderwijsachterstanden. Daarbij stellen we ook altijd beleidskaders in en meerjarige plannen op het gebied van achterstanden van onderwijs. Ook geven we eventueel een cursus waarin we uitleggen hoe u opbrengstgericht te werk gaat. Onze specialisten kunnen ook het een en ander voor u detacheren.

Bekijk onze projecten

Via onze website kunt u van alles vinden over onze huidige projecten in combinatie met OAB. Op die manier ziet u waar we momenteel mee bezig zijn en ontdekt u zelf ook voor welke instellingen wij dit doen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *