GezondheidOverige

Legionella besmetting, dat moet je voorkomen

Een legionella besmetting is een manier om erg ziek te worden. Een legionella besmetting kun je oplopen door de legionella bacterie. Dat is een bacterie die in water kan zitten. De bacterie is alom bekend vanwege een bekende ziekte: de veteranenziekte. De veteranenziekte of legionellose is helaas erg bekend. Deze ziekte heeft al vele slachtoffers op zijn naam staan. Een paar jaren geleden overleden in Groningen 32 mensen aan de gevolgen van legionella. Die legionella besmetting ontstond bij een bloemenfestival. Die legionella ramp vond in 1999 plaats. Het is van grote importantie om te voorkomen dat zo’n ramp nog een keer kan plaatsvinden.

Wat is legionella precies?

Om eventjes een stapje terug te doen: Wat is legionella precies? Legionella is een bacterie die in het water kan voorkomen. De bacterie kan onder de juiste omstandigheden snel in aantallen groeien. Die omstandigheden zijn als volgt: water tussen 25˚ Celsius en 50˚ Celsius, aanwezigheid van biofilm en stilstaand water. Zo ontstaat een bacterie die snel groeit. Een legionella besmetting treedt niet op wanneer je in aanraking komt met besmet water, ook besmet water drinken kan weinig kwaad. Het kwaad geschiedt pas wanneer het besmette water ingeademd wordt. Dat inademen gebeurt wanneer het water verdampt wordt. Dat kan gebeuren in een douche , een sproei-installatie, een warm bad of een airco.

De legionella besmetting moet dus voorkomen worden, dat kan door het laten reinigen van uw installaties. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van drinkwaterinstallaties, luchtbehandelingskasten, waterreservoirs, koeltorens en keerkleppen. Dit zijn allemaal installaties die water gebruiken en vernevelen.

Purus B.V.

Omdat de reiniging goed en vakkundig moet gebeuren is het aan te raden om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Deze reiniging is een vak apart en moet ontzettend nauwkeurig gebeuren. Neem eens contact op met reinigingsbedrijf Purus B.V. Dit bedrijf is een bedrijf dat uw installaties op een goede en veilige manier kan laten plaatsvinden. Neem contact op met het bedrijf om alle mogelijkheden te ontdekken!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *