Overige

Last van file?

In de winter met korte dagen en slecht weer worden de files alsmaar langer. Op elke doordeweekse dag staan er files, zowel in de ochtend- als in de avondspits. Deze files lopen soms op tot ver boven de 200 kilometer in totaal. Er bestaat dus een grote kans dat ook jij deze winter extra lang in de file staat. Maar hoe vermijd je nou zo’n file? Want dat is tijd die je veel beter kunt gebruiken. In sommige gevallen kun je niet anders dan in de file staan, maar in de meeste gevallen zijn files te vermijden. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden om files te ontwijken.

File

Het Nieuwe Werken

In Nederland wordt Het Nieuwe Werken steeds populairder. Het Nieuwe Werken is een verzamelnaam voor slimmer, efficiënter en effectiever werken. Met Het Nieuwe Werken kunnen werknemers flexibel werken in tijd, locatie en duur. Ze kunnen bijvoorbeeld werken in een ander flexibel kantoor dat dichter bij huis is, in een koffiezaak of bibliotheek. Het is bovendien natuurlijk  mogelijk om thuis te werken. Bij Het Nieuwe Werken kun je ook een andere werktijden aanhouden. Hierdoor kun je eenvoudig de ochtendspits of avondspits vermijden.

Werk je liever niet thuis of in een openbare gelegenheid? Er zijn tegenwoordig zeer veel kantoren waar flexibele werkplekken aangeboden worden. In veel kantoorgebouwen is het namelijk mogelijke om te werken in een  coworking space wanneer dat uitkomt. Met name in grote steden bij Amsterdamse kantoren en kantoren in Rotterdam zijn veel mogelijkheden om flexibel een werkplek te huren. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kleinere steden waar dit aangeboden wordt, zoals in Groningen.

De trein in plaats van met de auto in de file

Een andere mogelijkheid om de file te vermijden is met de trein van en naar kantoor reizen. Met de trein ben je waarschijnlijk nog korter onderweg als er veel files staan. Bovendien kun je in de trein werken, al is het dan wel aan te raden om eerste klas te reizen op drukke trajecten. Met de trein is er echter wel kans op vertraging, maar dat is met files natuurlijk ook het geval.

Je route opzoeken voordat je vertrekt

Vaak staan er al files, nog voordat je met de auto vertrekt. Deze files kun je bijvoorbeeld terugvinden op verschillende websites en in Google maps. Het is daarom handig om voor vertrek even te kijken of er file staat en of er een alternatieve route beschikbaar is. Omrijden is vaak sneller dan achteraan in de file aan te sluiten. Bovendien kun je dan meteen zien of er werkzaamheden zijn die voor langere termijn invloed zullen hebben op de reistijd.

Houd rekening met files

Een andere mogelijkheid optie om files te vermijden is juist iets eerder of later vertrekken. Files zijn redelijk voorspelbaar, dus door je werktijden hierop aan te passen is het mogelijk veel files ontwijken. Probeer daarom ook altijd afspraken zo te plannen dat je alsnog de file kunt vermijden. Is het alleen mogelijk om bijvoorbeeld om negen uur af te spreken? Dan kun je beter extra vroeg vertrekken, want niets is zo vervelend dan te laat komen voor een afspraak.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *