Overige

Kleurlenzen bestellen als veilige optie

Begin juni 2018 kwam in het nieuws dat hordes vrouwen een serum gebruiken voor langere wimpers. Een ware rage bij dames die de looks van het gezicht belangrijk vonden en bereid zijn hiervoor geld neer te leggen. Een arts sloot het item echter af met een waarschuwing aangaande de gezondheidsrisico’s die gebruik van het serum met zich meebracht.

 

Irritatie, zwelling van de oogleden, overmatig aanmaken van tranen en bijvoorbeeld rode ogen waren een aantal van de vermelde risico’s. Echter, toen later ook online een artikel werd geplaatst en verspreid op social media, bleek dat de doelgroep zich hier niet zoveel van aantrok. Het aanbrengen boven de wimpers in plaats van in de waterlijn (bij de dames vast bekend) was de oplossing. Er was echter nog een ander gevolg waar wel geschokt op gereageerd werd: het gebruik van het wimperserum kon in sommige gevallen ook irreversibele (onomkeerbare) verkleuring van de iris veroorzaken. Vooral mensen met blauwe kijkers zouden risico lopen: in een aantal gevallen kleurde de iris na veelvuldig gebruik volledig bruin. Iets wat, uit de reacties opgemaakt, veel vrouwen angstaanjagend vonden. Echter, een enkeling benoemde dat dit juist een fijne bijkomstigheid zou zijn: een nieuwe kleur ogen zagen zij wel zitten.

 

Kleurlenzen bestellen als alternatief

 

Wellicht kun je je voorstellen dat dit niet een heel veilige manier is van het veranderen van je uiterlijk. Het betreft immers je ogen, en dus zicht. Een goed alternatief, tevens niet zo ‘definitief’, is kleurlenzen bestellen bij een partij die naast de esthetische factoren ook jouw gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Een simpel verschil van donker- naar lichtbruin, een heftigere van bruin naar blauw, of een “grappige” twist met vormpjes of bijzondere kleuren (zoals paars): het is allemaal mogelijk. Kleurlenzen bestellen is ook nog eens heel makkelijk en kan steeds vaker online: zo kun je, wanneer je weet dat je tevreden bent met een bepaald merk, gemakkelijk nabestellen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *